Salariul mediu al unui reporter de business variaza intre 60.000 si 65.000 de dolari, in timp ce salariul mediu al unui editor de sectiune se situeaza intre 75.000 si 80.000 de dolari. Editorul unei publicatii de business in print face intre 95.000 si 100.000 de dolari pe an.

Cele 394 de raspunsuri centralizate de SABEW (Society of American Business Editors and Writers) reprezinta primul demers de a cuantifica remuneratiile incasate de cei aproximativ 8.000 de jurnalisti de business care lucreaza in Statele Unite.

“Acest prim sondaj al salariilor realizat de SABEW arata ca reporterii si editorii care aleg sa invete si sa practice jurnalismul financiar resuesc sa-si asigure un trai bun – cei care sunt inca angajati, bineinteles”, a spus Rob Reuteman, presedintele SABEW si jurnalist freelance, anterior editor de business la Rocky Mountain News. “Arata, de asemenea, ca si publisherii inteleg importanta jurnalismului de business puternic, aratandu-se dispusi sa il recompenseze”.

Domeniul este atractiv pentru tinerii jurnalisti. Circa 60% dintre respondenti practica jurnalismul de business de mai putin de 5 ani, in timp ce doar 4,3% au acoperit domeniul financiar de mai bine de 20 de ani.