Editura Publica a facut un apel la clasa politica din Romania sa citeasca lucrarile actuale de economie a crizelor si sa ia decizii intr-un mod profesional si a trimis cate un exemplar din “Economia crizelor” de Nouriel Roubini tuturor ministrilor din Cabinetul Boc si presedintelui Traian Basescu, alaturi de un indemn la lectura.

In vizita sa in Romania din mai 2010, Nouriel Roubini, autorul cartii “Economia crizelor. Curs fulger despre viitorul finantelor”, a oferit cateva sfaturi pentru ameliorarea crizei financiare din Romania care insa au fost implementate pe dos de politicienii romani. “Stimulii financiari pot avea efect de drog, feriti-va de ei”, “Masurile de reducere a deficitului bugetar trebuie insotite de alte masuri de protectie sociala si implementate gradual” sau “reformele structurale trebuie facute in timp” sunt doar cateva dintre indemnurile lui Roubini pentru Romania. Masurile care s-au luat de atunci sunt contrarii tuturor acestor sfaturi.

Editura Publica a facut un apel la clasa politica sa tina pasul cu cele mai noi aparitii editoriale in domeniu, pentru ca doar o cultura economica si sociala solida poate duce la rezolvarea eficienta si profesionala a problemelor cu care se confrunta la ora actuala economia Romaniei.

“De aceea am trimis tuturor ministrilor si presedintelui Romaniei cate un exemplar din volumul lui Nouriel Roubini, «Ecomomia crizelor», alaturi de o invitatie la lectura si reflectie. Consideram ca este insuficient ca aceste lucrari sa fie citite de consilierii economici ai clasei politice autohtone, ele facand parte din lecturile obligatorii pentru oricine are putere de decizie in domeniul public”, se arata in comunicatul editurii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
OUG 114 goneste firmele din tara! Ce optiuni exista?