Friends Advertising va rula astfel bugete de peste 5 milioane lei anul acesta, in usoara crestere fata de cifrele de afaceri cumulate ale celor doua agentii, in 2009 (4,76 mil. lei), estimeaza Constantin Nica.

IMSG (International Marketing & Sales Group), companie internationala specializata in servicii de marketing si vanzari, listata la bursa din Londra, detine 80% din Friends Advertising, celelalte 20 de procente apartinand lui Sorin Tranca, fondatorul agentiei. Velvet Media a fost detinuta de catre IMSG Bucuresti (99%) si Friends Advertising (1%).

Cele doua agentii au fuzionat, proiectele si echipa Velvet Media fiind absorbite de Friends Advertising.

“Micsorarea volumelor de media nu mai justifica sustinerea unei entitati separate. Este in primul rand o masura de eliminare a unor costuri administrative ineficiente”, precizeaza Constantin Nica (foto), pentru Wall-Street.

Friends Advertising va livra aceleasi servicii ca si pana acum (creatie, strategie, media, PR si comunicare online), iar schimbarea administrativa nu modifica esential colaborarile existente, explica managerul.

Citeste si:

Componenta de media va fi direct subordonata conducerii Friends Advertising, respectiv noului managing director al agentiei, Cristian Mesaros.

Friends Advertising a raportat, in 2009, afaceri de 904.000 euro, in scadere cu circa 65% fata de 2008, si pierderi de aproximativ 40.000 euro. Velvet Media a avut anul trecut o cifra de afaceri de 221.000 euro, in scadere cu 86% fata de 2008, si pierderi de 70.000 euro.

Friends Advertising a fost infiintata in 2003, in jurul echipei creative Bojan Spasic – Sorin Tranca. In ultimii trei ani, agentia a deservit clienti precum Unilever, Canon, Tina R, Intersnack, Siemens Romania, Libra Bank, Fan Courier, European Drinks, Tiriac Imobiliare, A&D Pharma, Cris-Tim.

Velvet Media s-a infiintat in 2004 de catre o echipa de seniori in media. In 2007 au format un parteneriat de business cu IMSG, un grup de companii din domeniul comunicarii focusat pe piete emergente.

IMSG activeaza pe pietele in dezvoltare din Rusia, Kazakhstan, Ucraina, Turcia, Ungaria, India, Romania, Bulgaria, Serbia si Grecia. IMSG a fost fondat in 1996 si este una din companiile listate la Bursa din Londra (AIM) din 2005. Din grupul IMSG Bucuresti mai fac parte, pe langa Friends Advertising, IMS Retail Bucuresti, Fabrik Media, shop de productie, Neon Entertainment, pentru evenimente speciale si experiential marketing si Patres, companie de branding si strategie de brand.