Intrebat cum i se pare ideea conform careia NYT ar putea tipari ultima sa editie in 2015, Sulzberger a declarat ca nu vede de ce ar face astfel de estimari.

"Tot ceea ce pot spune este ca vom renunta la varianta print a publicatiei, candva, in viitor", a afirmat presedintele companiei, noteaza Business Insider.

In prezent, New York Times cheltuie, anual, circa 200 milioane dolari si obtine venituri de aproximativ 150 milioane dolari din online. Veniturile inregistrate din versiunea online nu vor putea insa suporta infrastructura si personalul care se ocupa in prezent de varianta print a NYT.

Citeste si:

Infiintat in anul 1851, The New York Times este distribuit international, fiind detinut de The New York Times Media Group, care are in portofoliu alte 15 publicatii. Ziarul a obtinut pana in prezent 98 de premii Pulitzer si a avut un tiraj de aproape un milion de exemplare in anul 2007.

Grupul The New York Times, publisher-ul cotidianului cu acelasi nume, a afisat in al doilea trimestru al anului prima crestere a veniturilor dupa aproape 3 ani. Afacerile The New York Times au crescut cu 1,2%, pana la 589,6 mil. dolari, fata de 582,7 mil. dolari in al doilea trimestru din 2009.