Premiul Nobel pentru Pace pe 2010 a fost acordat disidentului chinez Liu Xiaobo, pentru "lupta sa lunga si nonvioleta pentru drepturile fundamentale ale omului in China", scrie 9AM.ro.
Potrivit Comitetului Nobel, citat de site-ul nobelprize.org, timp de aproape doua decenii, Liu Xiaobo a promovat aplicarea drepturilor omului in China. El a participat la protestele din piata Tiananmen in 1989 si a fost unul dintre autorii Cartei 08, un manifest pentru democratizarea Chinei, publicat la aniversarea a 60 de ani de la Declaratia Universala a Drepturilor Omului, la 10 decembrie 2008.

In anul urmator, Liu a fost condamnat la 11 ani de inchisoare si doi ani de privare de drepturi politice pentru "incitare la subminarea puterii de stat". El a sustinut permanent ca sentinta sa incalca atat Constitutia Chinei, cat si drepturile fundamentale, potrivit Mediafax.

Citeste mai multe detalii pe 9AM.ro

Sursa foto:
Nobelprize.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri