Dupa primele doua premii obtinute de Romania la festivalul de publicitate Golden Drum 2010 (Webstyler si Saatchi & Saatchi), agentiile Publicis, Next Advertising si Saatchi & Saatchi au mai castigat cate un trofeu Silver. De asemenea, Adrian Botan, Creative Partner McCann Erickson Romania, este singurul publicitar roman din Golden Drum New Europe Hall of Fame.

Saatchi & Saatchi Romania a obtinut un Silver Drum in categoria film pentru spotul “Sport commentator” realizat pentru Voltaren, Novartis.

Insa campania Greenpeace, realizata de Saatchi & Saatchi si premiata cu argint la sectiunea Design and Art Direction, a fost descalificata pe motiv ca ar fi fost plagiata.

“Vom contesta decizia juriului de a descalifica premiile castigate pentru campania Greenpeace pe motiv de plagiat, intrucat campania noastra a fost realizata in paralel si fara a avea cunostinta despre cea derulata in Africa de Sud, ceea ce poate fi demonstrat prin date, astfel incat acuzatia de plagiat nu are nici un fundament real”, a spus Jorg Riommi, Creative Director Saatchi & Saatchi.

Tot la categoria Film, Next Advertising a castigat un Silver pentru spotul "Conferinta", realizat pentru Bioflu.

Agentia Publicis a castigat un Silver Drum la categoria Radio, sectiunea Social & charity, pentru executia “Text Kills”, realizata pentru Politia Capitalei.

Adrian Botan isi lasa numele pe peretele din Portoroz

Adrian Botan, Creative Partner al agentiei McCann Erickson Romania, este singurul publicitar roman selectat pentru Golden Drum New Europe Hall of Fame.

Golden Drum a decis sa lanseze Golden Drum New Europe Hall of Fame – si sa graveze in peretele de marmura al Congress Hall-ului Bernardin, locul unde are loc, de 17 ani, acest festival, numele a 12 publicitari care au influentat modul in care s-a devoltat publicitatea est-europeana din ultimii ani.

"E asa de straniu sa iti vezi numele pe un zid. Te face sa te gandesti ca ai incheiat o etapa. E surpirnzator gandul. Cred ca e putin nedrept, pentru ca publicitatea e un joc de echipa si probabil mai multe nume meritau sa fie acolo alaturi de mine. Ma gandesc in primul rand la Alexandru Dumitrescu - Tzugu (partenerul meu creativ), apoi la toti cei care au fost alaturi de mine in echipa de creatie si de client service McCann. Toti merita multumiri si cred ca o sa ma duc sa scrijelesc asta acolo", a declarat Botan.

Pe langa Adrian Botan, Golden Drum New Europe Hall of Fame mai include numele lui Ivan Chimburov, Michael Conrad, Jan Mariusz Demner, Jiri Mikeš, Milka Pogliani, Daniel RužiÄ�ka, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital VerliÄ�, Darek Zatorski si Jarek Ziebinski.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Jorg Riommi, noul CCO Publicis in Europa Centrala si de Est