Saatchi & Saatchi Romania a obtinut un Silver Drum in categoria film pentru spotul “Sport commentator” realizat pentru Voltaren, Novartis.

Insa campania Greenpeace, realizata de Saatchi & Saatchi si premiata cu argint la sectiunea Design and Art Direction, a fost descalificata pe motiv ca ar fi fost plagiata.

“Vom contesta decizia juriului de a descalifica premiile castigate pentru campania Greenpeace pe motiv de plagiat, intrucat campania noastra a fost realizata in paralel si fara a avea cunostinta despre cea derulata in Africa de Sud, ceea ce poate fi demonstrat prin date, astfel incat acuzatia de plagiat nu are nici un fundament real”, a spus Jorg Riommi, Creative Director Saatchi & Saatchi.

Tot la categoria Film, Next Advertising a castigat un Silver pentru spotul "Conferinta", realizat pentru Bioflu.

Agentia Publicis a castigat un Silver Drum la categoria Radio, sectiunea Social & charity, pentru executia “Text Kills”, realizata pentru Politia Capitalei.

Adrian Botan isi lasa numele pe peretele din Portoroz

Citeste si:

Adrian Botan, Creative Partner al agentiei McCann Erickson Romania, este singurul publicitar roman selectat pentru Golden Drum New Europe Hall of Fame.

Golden Drum a decis sa lanseze Golden Drum New Europe Hall of Fame – si sa graveze in peretele de marmura al Congress Hall-ului Bernardin, locul unde are loc, de 17 ani, acest festival, numele a 12 publicitari care au influentat modul in care s-a devoltat publicitatea est-europeana din ultimii ani.

"E asa de straniu sa iti vezi numele pe un zid. Te face sa te gandesti ca ai incheiat o etapa. E surpirnzator gandul. Cred ca e putin nedrept, pentru ca publicitatea e un joc de echipa si probabil mai multe nume meritau sa fie acolo alaturi de mine. Ma gandesc in primul rand la Alexandru Dumitrescu - Tzugu (partenerul meu creativ), apoi la toti cei care au fost alaturi de mine in echipa de creatie si de client service McCann. Toti merita multumiri si cred ca o sa ma duc sa scrijelesc asta acolo", a declarat Botan.

Pe langa Adrian Botan, Golden Drum New Europe Hall of Fame mai include numele lui Ivan Chimburov, Michael Conrad, Jan Mariusz Demner, Jiri Mikeš, Milka Pogliani, Daniel RužiÄ�ka, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital VerliÄ�, Darek Zatorski si Jarek Ziebinski.