Un editorialist Reuters a demisionat, dupa ce a incalcat regulile privind tranzactiile bursiere

Un editorialist al Reuters Breakingviews a demisionat, dupa ce a incalcat de mai multe ori codul de conduita al Thomson Reuters privind tranzactiile cu actiuni, iar compania verifica si alti comentatori, scrie Mediafax.

"Desi nu avem nicio dovada ca jurnalistul abuza de pozitia sa pentru castiguri financiare, luam foarte in serios astfel de situatii, iar acel jurnalist a demisionat cu efect imediat in timpul investigatiei noastre", a declarat redactorul sef al Reuters, David Schesinger, intr-o nota catre angajatii agentiei internationale de presa.

Schlesinger a adaugat ca in urma verificarilor in randul personalului Reuters Breakingviews au fost descoperite alte cateva cazuri in care ar fi trebuit facute precizari catre cititorii sau manageri.

Investigatia continua, iar Reuters nu a divulgat numele jurnalistilor implicati.

Schesinger a afirmat ca editorialistul care a demisionat a scris comentarii privind companii la care detinea actiuni, efectuand la scurt timp dupa publicare tranzactii bursiere cu actiunile respectivelor firme.

Codul de conduita al agentiei interzice jurnalistilor sa scrie despre companii la care detin actiuni daca nu anunta in prealabil managementul, dar si sa efectueze tranzactii cu actiuni ale unor emitenti despre care au scris recent sau despre care doresc sa scrie in viitorul apropiat.

Reuters Breakingviews va adauga precizari la toate editorialele vizate de investigatie, iar Reuters cere tuturor angajatilor sa-si verifice nivelul de implicare pe pietele financiare pentru a se asigura ca nu incalca regulile interne.

Editorialistii si jurnalistii Thomson Reuters nu sunt obligati in prezent sa-si declare in subsolul editorialelor si stirilor pachetele de actiuni pe care le detin, dar impunerea acestei masuri este acum discutata de conducere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri