Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Din Ziarul Financiar aflam ca numarul total de bugetari este tinut la secret in Ministerul Finantelor si furnizat doar la cerere. Cel mai important indicator din ultimii doi ani la care, in declaratiile oficiale, se raporteaza toata lumea, Fondul Monetar International (FMI), Guvernul, autoritatile publice - numarul de bugetari - este in Romania "secret de stat".

Publicatia online DailyBusiness se intreaba ce se ascunde in spatele preluarii RTV de catre milionarul Ghita si arata ca preluarea managementului Realitatea Media de catre milionarul Sebastian Ghita, patronul Asesoft, lasa loc multor speculatii.

Business Magazin publica un interviu cu Jean Valvis in care omul de afaceri vorbeste despre planurile sale de business si, in special, despre afacerea cu vinuri de la Samburesti. "Am baut un vin de Samburesti in urma cu cativa ani si mi s-a parut mai bun ca un Bordeaux", spune Jean Valvis pentru revista Business Magazin.

Din Capital aflam adevaruri dureroase despre salariile romanilor. Romanii isi doresc „salarii decente“, „lefuri normale“, „venituri ca in UE“. Cine stabileste, insa, care este nivelul de normalitate sau de decenta al unui salariu?

Cu datorii de 835 mil. lei, caile Ferate Romane sunt la un pas de faliment, scrie Financiarul. SNTFC CFR Calatori, sub actuala condu­cere, se afla in pragul insolventei, dupa ce compania de stat a ajuns sa nu mai poata plati datoriile furnizorilor de vagoane si creditele accesate. Urmeaza vanzarea CFR „pe bucati“?

Money.ro merge pe urmele datoriilor pe care le au stainii la statul roman. De aici aflam ca mare parte a creantelor statului roman de dinainte de Revolutie sunt la state africane sarace ori cu regimuri comuniste. In aceste conditii recuperarea lor in bani gheata este putin probabila insa Romania ar putea incerca sa obtina bunuri ori servicii in contul datoriilor

Din coridianul Adevarul aflam ca SUA si Marea Britanie dau liber la tiparit bani. Pentru a evita intrarea intr-o noua etapa de recesiune, cele doua mari puteri economice vor tipari bani pe care ii vor injecta apoi in piata. Taierile bugetare anuntate ar putea forta banca centrala britanica sa imprime bani pentru a stimula economia. Trezoreria americana a apelat deja la aceasta solutie.

Una din trei Dacii vandute la export este un Duster, scrie cotidianul Gandul. SUV-ul Duster a luat fata lui Sandero la cinci luni dupa ce a fost lansat pe piata europeana, depasind modelul de clasa mica atat la exporturi, cat si in ceea ce priveste productia in cadrul uzinei de la Mioveni, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) pe luna septembrie.











Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri