Time Warner a inregistrat un profit peste estimari in trimestrul al treilea si a imbunatatit prognoza pentru acest an, dar temerile investitorilor legate de situatia HBO au eclipsat rezultatele financiare bune si au pus presiuni negative pe actiunile grupului, transmite Reuters.

Time Warner a anuntat ca anticipeaza scaderea numarului de abonati ai HBO cu 1,5 milioane in acest an, in urma incheierii unor promotii cu unii distribuitori, dar si pe fondul conditiilor economice dificile, care ii determina o parte din populatie sa renunte la abonamentele TV, informeaza Mediafax.

Actiunile Time Warner au scazut cu pana la 3% pe bursa de la New York dupa prezentarea raportului trimestrial, dar au inchis cu o pierdere de numai 1%.

Directorii grupului au tinut sa puna accent pe faptul ca HBO, care genereaza circa 27% din profitul operational al Time Warner, are o baza solida de abonati si a avut venituri in crestere in trimestrul al treilea.

Veniturile Time Warner au crescut in trimestrul al treilea cu 2% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, la 6,38 miliarde de dolari, usor sub media estimarilor analistilor contactati de Reuters, de 6,41 miliarde de dolari.

Profitul operational ajustat a urcat totodata cu 4,6%, la 1,35 miliarde de dolari, dar profitul net a scazut cu 21,5%, la 520 milioane de dolari.

Grupul si-a majorat estimarile privind profitul pentru acest an, anticipand o crestere de peste 20%, apropiata mai mult de 30%, fata de prognoza anterioara, de "cel putin 20%".

Veniturile din advertising au urcat cu 9%, datorita performantelor divziei de posturi televiziune distribuite prin cablu, din care fac parte posturi precum TNT sau CNN.

Time Warner a preluat anul trecut 31% din actiunile grupului Central European Media Enterprises (CME), pentru 241,5 milioane dolari, tranzactie realizata prin majorare de capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
AT&T vrea sa cumpere Time Warner pentru 85 de mld. de dolari