Presa din Romania contribuie la deteriorarea anticipatiilor inflationiste din cauza ca urmareste doar "vanzarea de stiri" prin care de dimineata pana seara se vorbeste de majorari de preturi, considera Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, este de parere ca presa locala trebuie sa se disciplineze si sa invete sa selecteze informatiile pe care le publica pentru "nu orice trancanitor are dreptul sa se duca la televizor sa-si promoveze interesul".

"Daca vreti sa traiti intr-o tara cu o inflatie scazuta, disciplinati-va va rog, selectati mai bine mesajele", a declarat Mugur Isarescu la adresa jurnalistilor prezenti la o conferinta de presa organizata de banca centrala.

Isarescu a precizat ca anticipatiile inflationiste se deterioreaza puternic pentru ca in presa "de dimineata pana seara se vorbeste despre cresteri de preturi".

"Faceti stiri de senzatie. Foarte bine! Sa stiti ca ele au un cost. Acesta este mesajul pe care va rog sa il transmiteti. Aveti oameni care zilnic ne vorbesc despre deprecierea leului. Cautati-i la conturile in valuta sa vedeti cata valuta au. Trebuie spus ca lipsa de disciplina in dialogul public are niste costuri. Voi credeti ca sunteti mimoza publica si puteti spune ce vreti si nu o sa va zica nimeni nimic. Uite, va zic eu acum!", a declarat Isarecu.

Seful BNR a aratat ca, spre exemplu, nivelul datoriei publice este redus, de circa 30%, dar nivelul CDS (n.r. - Credit Default Swap) se mentine ridicat, peste 300 de puncte de baza.

"Aveti si dumneavoastra (n.r. - jurnalistii) o contributie la ceea ce se intampla, cel putin acest lucru trebuie sa il acceptati, ca nu sunteti numai de mangaiat pe crestet si dat mana cu dumneavoastra", a spus Isarescu.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri