Walt Disney Co a incheiat un acord cu o companie din Shanghai pentru a construi un parc de distractii Disneyland in metropola asiatica, investitie de 3,75 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Contractul a fost incheiat cu Shanghai Shendi Group, companie creata cu scopul exclusiv de a dezvolta proiectul Disneyland, a anuntat agentia oficiala de presa Xinhua.

Disney a confirmat stirea Xinhua si a aratat ca asteapta inca aprobarea finala a guvernului central chinez in privinta incorporarii unor companii formate in joint venture pentru dezvoltarea proiectului, dar si finalizarea procedurilor de autorizare si avizare a investitiei, informeaza Mediafax.

"Suntem implicati de ceva timp in discutii cu autoritatile din Shanghai privind constructia unui parc de distractii Disney. Putem confirma comunicatul guvernului din Shanghai ca am facut un nou pas in acest proces", a declarat un purtator de cuvant al Disney.

Disneyland Shanghai va avea o suprafata de circa 4 kilometri patrati, iar dezvoltarea proiectului va costa circa 25 miliarde yuani (3,75 miliarde de dolari), potrivit Xinhua. Compania Walt Disney nu a oferit alte detalii.

Structura actionariatului nu este clara, dar presa chineza de stat a publicat anul trecut informatii conform carora o companie de investitii controlata de autoritatile minicipale din Shanghai va detine participatia majoritara.

Disney a primit aprobarea pentru constructia parcului cu un an in urma, dar discutiile despre detaliile proiectului au continuat, multe date fiind inca necunoscute publicului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri