Miliardarul american Steve Forbes a renuntat la functiile de presedinte executiv si director general ocupate la grupul Forbes Media, preluate de Mike Perlis, un veteran al industriei media, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Totodata, Tim Forbes, fratele lui Steve Forbes, a renuntat la pozitia de director operational executiv, care nu va mai exista in conducerea companiei.

Steve Forbes a pastrat pozitiile de presedinte al Consiliului de Administratie si redactor-sef al Forbes Media, iar fratele sau ramane presedinte al diviziei Forbes Digital si membru in CA al grupului.

Revista Forbes a fost fondata in anul 1917 de B.C. Forbes, care a pus bazele unui imperiu media prezidat si condus de urmasii sai.

Revista bilunara Forbes are un tiraj de peste 900.000 de exemplare, iar site-ul publicatiei este accesat de 18 milioane de vizitatori unici pe luna.
"Ideea e sa fie adusa energie din afara pentru a completa lucrurile excelente pe care le-au facut cu platforma si pentru a creste valoarea", a declarat Perlis pentru Reuters intr-un interviu telefonic.

Perlis a ocupat anterior pozitia de egneral partner la SoftBank Capital, fond care a investit in companii online de stiri si informatie, precum Beliefnet, Huffington Post si Associated Content.

Anterior, el a fost presedinte si director general la IDG Petersborough, publisher al Gentleman's Quarterly.

Pe langa revista si site-ul Forbes, grupul Forbes Media publica de asemenea revistele ForbesLife si ForbesWoman si detine site-urile RealClearPolitics.com si RealClearSports.com.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »



Citeste si