Grupul francez Lagardere, liderul mondial pe segmentul reviste, ia in considerare vanzarea unui anumit procent din cele 212 de titluri internationale, inclusiv a brandului principal Elle, informeaza Brandrepublic.

Lagardere poarta “discutii informale” cu publisherii internationali Hearst si Bauer in incercarea de a-si reduce numarul de branduri globale.

Un purtator de cuvant al grupului francez a declarat ca Lagardere intentioneaza sa vanda un procent din cele 212 reviste internationale pe care le detine in 45 de tari.

“Purtam discutii informale cu o serie de publisheri in legatura cu business-ul international de reviste. Obiectivul il reprezinta reducerea costurilor ca urmare a crizei economice si a situatiei dificile din industria de publicitate. Este dificil sa pastrezi o dimensiune corecta a business-ului pentru a fi competitiv in climatul actual”, au precizat oficialii Lagardere.

Cu toate acestea, grupul francez a subliniat faptul ca intentioneaza sa pastreze controlul editorial al revistei Elle. “Elle este un brand deosebit, cu o prezenta internationala si 43 de editii. Grupul doreste sa pastreze controlul editorial asupra acestei reviste”, afirma purtatorul de cuvant al companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Setari Cookie-uri