Softul de management poate creste valoarea unei companii cu pana la 20%
Urmatoarea tinta pentru producatorii de solutii software de management al afacerii: companiile mici si mijlocii. Urmatoarea tinta obligatorie pentru IMM-uri? Implementarea unor astfel de solutii. De aici, se naste o piata care e de asteptat sa creasca puternic.

In urma cu cateva saptamani, Ovidiu Enculescu, directorul general al grupului editorial RAO, a luat o decizie neobisnuita. S-a gandit sa implementeze, la nivelul grupului, o solutie software de management integrat al afacerii. Decizia este neobisnuita, pentru ca vine din partea unei edituri. Daca era vorba de un business din domeniul financiar-bancar, acesta nici nu putea fi conceput fara o asemenea solutie.

In urmatorul an insa, asemenea decizii vor trebui luate de aproape toate companiile mici si mijlocii. Rasuflarea fierbinte a competitiei se va simti din ce in ce mai tare, cu cat ne apropiem de UE. In Romania, pe fiecare piata sunt doi-trei jucatori mari, a caror cota scade sau creste cu 2-3% in fiecare an; sunt afaceri stabile. In schimb, cea mai mare concurenta se manifesta pe segmentul afacerilor intre sapte si 40 de milioane de euro, iar integrarea europeana va aduce cei mai multi competitori chiar pe acest segment, spune Metodiu Mehmet, directorul general al Fair Value, companie care implementeaza solutii de management al afacerii pe platforme oferite de SAP. Aceste companii cresc cu 20 30% pe an si sunt cele care au cea mai mare nevoie de solutii care sa le asigure un avantaj competitiv, continua acesta.

Cate companii romanesti din segmentul afacerilor mici si mijlocii au luat o decizie asemanatoare cu cea a RAO si cate sunt pregatite sa faca acest pas, implementarea unei solutii de ERP (Entreprise Resource Planning planificarea resurselor companiei) sau CRM (Customer Relations Management managementul relatiilor cu clientii)? Conform celor mai recente studii, care se refera la anul 2004, 48,3% din totalul cheltuileilor facute pentru achizitionarea si instalarea de sisteme ERP au fost facute de intreprinderi medii, spune Irina Socol, directorul general al Siveco Romania, dezvoltator de asemenea solutii.

Fara indoiala ca producatorii au sesizat oportunitatea reprezentata de companiile mici si mijlocii din Europa Centrala si de Est. Mai mult de trei sferturi dintre noii clienti ai SAP sunt companii medii, care aduc deja 30% din veniturile companiei, spune si Valentin Tomsa, Head of Office, SAP Romania. Exista, in mod cert, o nevoie tot mai mare de solutii ERP, resimtita in special de companiile aflate in perioade de dezvoltare. Solutiile CRM sunt mai putin solicitate in acest moment, dar importanta lor creste, in special pentru organizatiile financiar-bancare si cele din domeniul serviciilor, crede acesta.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22411&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri