Lista primelor 10 branduri desemnate Consumer Superbrands in Romania pentru anul 2010 include: Google, BMW, Coca-Cola, Pampers, Mercedes Benz, Nokia, Nike, Jack Daniels, Microsoft si Sensiblu.

Trei dintre brandurile care au obtinut statutul de ‘Superbrand’ anul trecut isi mentin prezenta si in top 10 Consumer Superbrands: Coca Cola (locul 3 in 2009), Nokia (locul 5) si Microsoft (locul 6).

Studiul Superbrands din acest an a analizat 1.150 de branduri din 52 de categorii de produse si servicii. Primul filtru, calitativ, a fost asigurat de catre Consiliul Superbrands, care a evaluat brandurile pe criteriile aplicate international de catre organizatia Superbrands: calitate, incredere si diferentiere pe piata. Consiliul Superbrands pentru Romania a fost format in 2010 din 30 de personalitati, reprezentand membri ai mediului de afaceri, specialisti din industria de comunicare si mass-media.

Citeste si:

Sursa: Nielsen

Din totalul brandurilor evaluate de catre Consiliu, 60% au fost acceptate penrtu a intra in cercetarea de piata condusa de catre Nielsen la scara nationala, pe un esantion de 1.000 de subiecti, cu varsta cuprinsa intre 19-54 ani.