Google se plaseaza pe prima pozitie in editia Consumer Superbrands 2010 in Romania. Pentru prima data, un brand romanesc – Sensiblu – a intrat in top 10 cele mai apreciate marci de business, in urma centralizarii rezultatelor studiului efectuat de Superbrands Romania.

Lista primelor 10 branduri desemnate Consumer Superbrands in Romania pentru anul 2010 include: Google, BMW, Coca-Cola, Pampers, Mercedes Benz, Nokia, Nike, Jack Daniels, Microsoft si Sensiblu.

Trei dintre brandurile care au obtinut statutul de ‘Superbrand’ anul trecut isi mentin prezenta si in top 10 Consumer Superbrands: Coca Cola (locul 3 in 2009), Nokia (locul 5) si Microsoft (locul 6).

Studiul Superbrands din acest an a analizat 1.150 de branduri din 52 de categorii de produse si servicii. Primul filtru, calitativ, a fost asigurat de catre Consiliul Superbrands, care a evaluat brandurile pe criteriile aplicate international de catre organizatia Superbrands: calitate, incredere si diferentiere pe piata. Consiliul Superbrands pentru Romania a fost format in 2010 din 30 de personalitati, reprezentand membri ai mediului de afaceri, specialisti din industria de comunicare si mass-media.

Sursa: Nielsen

Din totalul brandurilor evaluate de catre Consiliu, 60% au fost acceptate penrtu a intra in cercetarea de piata condusa de catre Nielsen la scara nationala, pe un esantion de 1.000 de subiecti, cu varsta cuprinsa intre 19-54 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impactul Google in Romania: 8 lei castig pentru 1 leu investit in Ads