Negocierile pentru achizitia DTH Television Grup, compania care detine platforma de televiziune prin satelit Boom TV, incep de la 6 milioane de euro, fara TVA (7,4 mil. euro, cu TVA) arata procesul verbal al adunarii generale a creditorilor operatorului din 15 decembrie.
„Pretul minim de adjudecare a bunurilor din patrimoniul societatii nu va putea fi mai mic de 6.000.000 de euro plus TVA, in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 99.000 de abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 99.000, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 60,60 de euro pe abonat”, scrie in documentul Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al companiei.

Potrivit site-ului incont.ro, Romtelecom, operatorul care comercializeaza serviciul de televiziune prin satelit Dolce, ar fi depus deja o oferta pentru achizitia Boom TV. Compania detinuta de grupul grec OTE a fost foarte activa in ultimul an in ceea ce priveste achizitiile de operatori mai mici de telecom, multe dintre acestea facandu-se prin furnizorul telecom NextGen.

DTH Television a depus cererea pentru intrarea in procedura de insolventa pe data de 7 mai, iar inca de la inceput oficialii Casei de Insolventa Transilvania au propus ca solutie de reorganizare a companiei achizitia acesteia de catre unul dintre cei trei concurenti: RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

Compania are in prezent datorii de 407,7 milioane de lei (95 milioane de euro), arata datele administratorului judiciar.

La inceputul verii operatorul de televiziune avea circa 130.000 de utilizatori, potrivit lui Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolventa Transilvania.

Practic, compania care ar cumpara furnizorul TV ar prelua gratis drepturile de televizare pentru optiunea a doua de televizare a Ligii Campionilor, cumparate de Boom TV cu 3,5 milioane de euro, plus datoriile companiei, estimate de 95 de milioane de euro.

Cele mai mari datorii ale operatorului sunt catre Unicredit Tiriac Bank (76,6 mil. lei), Union des Association Europeenes de Fotbal (37,3 mil. lei) si Space Communication (35 mil. lei).

Lansat in aprilie 2006 si detinut de compania DTH Television Grup, Boom TV este unul dintre cei cinci operatori de televiziune digitala prin satelit pe piata locala.

Ceilalti patru competitori sunt RCS&RDS (Digi TV), Romtelecom (Dolce), UPC (Focus Sat) si Digital Cable Systems (AKTA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri