Vezi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.
Cristian Manafu realizeaza o retrospectiva a celor mai utile posturi despre blogging in 2010. In opinia sa, blogosfera o duce bine si nu a pierdut teren in fata Facebook, desi reteaua numarul 1 in lume e un fenomen si in Romania, iar 2011 se arata a fi un an si mai bun.

Businessday.ro citeaza o serie de date ale Bancii Mondiale potrivit carora in 2009 profitul repatriat de catre companiile straine care au investit in Romania a fost de 1,54 miliarde dolari, cu 65% mai putin decat in 2008. Intre 2005 si 2009, multinationalele au repatriat profituri in valoare de 19 miliarde de dolari (14 mld. euro). Pe de alta parte, la sfarsitul anului 2009, stocul total de investitii straine era de 50 miliarde de euro ($72 mld), dublu fata de anul 2005.

Blogul casei de avocatura Bostina&Asociatii scrie despre fuziunile si achizitiile din Romania, subliniind faptul ca acestea "nu sunt caracteristicile pietei de consultanta juridica de la noi: radacinile istorice, felul in care legea de organizare a avocaturii in Romania a marcat jaloanele acestei profesii de un deceniu si mai bine, orgoliile personale si alte motive subiective sunt tot atatea cauze pentru care avocatii din Romania se simt mai bine «pe cont propriu»".

Aproximativ 1.000 de nou-nascuti cu malformatii cardiace mor in tara noastra pentru ca nu dispunem de echipamentele necesare pentru salvarea acestor vieti, scrie Andreea Vass pe blogul sau. "Cand vine vorba de munca guvernantilor in favoarea copiilor si a sanatatii lor, orice strategie publica porneste de la realitatea ca mortalitatea infantila, desi s-a redus in Romania cu peste o treime intre 2000 si 2009, continuam sa ne plasam peste media europeana cu 141%. Intrebarea corecta in dezbaterea publica ar fi fost «de ce nu s-au rezolvat problemele pana acum?» si nicidecum de ce s-au rezolvat acum, corect, legal si transparent", mai spune autoarea.

Dan Popa se intreaba "Ce ne va aduce 2011? Noua si celorlalti «porcusori»". 2011 vine cu noi taieri si strangeri ale curelelor. Drept e, vine si cu noi sperante. In ceea ce ne priveste, autorul nu poate sa creada in proiectiile optimiste ale Guvernului, cu intrarea pe crestere. 1,5% poate fi atinsa doar in conditiile unei reveniri in viteza a economiile Europei, ceea ce nu e cazul. BCE, FMI, BM nu au rezolvat problema cronica a zonei euro, marginindu-se sa puna deoparte alti bani pentru eventuale salvari de la falimente. Cu o crestere anemica, UE nu are cum sa ne traga in sus. Iar despre o turare a consumului nu poate fi vorba, dupa taierile salariale operate.

Probabil, cea mai mare greseala fata de notiunea de “comunism” este ca-i luata in serios ca si cum ar avea vreun continut ideologic, scrie Riscograma.ro. Moral, Romania nu si-a revenit inca. Asta, totusi, e o problema pe care in mod normal timpul ar putea sa o rezolve. Altceva este grav. Cu ajutorul securistilor de bine care au confiscat tara si au dus-o la ruina, virusul spalarii pe creier a suferit mutatii care-l fac compatibil cu urmatoarele generatii. Isi poate recapata seductia irationala care sa tina natiunea in santurile civilizatiei – dupa model latino-american – chiar si fara re-materializarea comunismului ca regim. Daca schizofrenia ceausista devine ereditara, Romania este pierduta definitiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri