Vezi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.
In 2010 s-au realizat aproximativ 350.000 de tranzactii imobiliare, numar egal cu cel inregistrat in 2009, insa mult mai mic decat in 2007 si 2008, ani in care numarul tranzactiilor imobiliare se invartea in jurul a 500.000, scrie Businessday.ro. Aceste cifre arata ca cererea a scazut destul de mult de la inceputul crizei, insa daca ne raportam la celelalte tari europene observam doua lucruri: procentul de scadere nu este mare si numarul tranzactiilor imobiliare este extrem de mare in Romania daca ne raportam la fondul locativ.

Razvan Pascu noteaza pe blogul sau cateva impresii despre 2 statiuni renumite din Chile, de la Oceanul Pacific: Valparaiso si Vina del Mar. "Valparaiso inca nu si-a gasit «calea» in «cariera» sa de statiune turistica. Valparaiso are putin din toate: este boema, cu case mici si colorate, cu ateliere de galerii si muzee in aer liber dar si moderna cu blocuri recent-construite sau saraca si mizera cu case in paragina si strazi foarte murdare".

Andreea Paul Vass scrie pe blogul sau ca in 2011 vom continua sa asistam la igienizarea economica a Romaniei si la diminuarea vulnerabilitatilor sale, citand dintr-un interviu acordat cotidianului Romania libera. “Munca la negru, abuzurile in asistenta sociala si evaziunea fiscala sunt din ce in ce mai des demascate. Apar tot mai multe instrumente macroprudentiale care sa evite derapajele economice majore in viitor: grila unica de salarizare, sistemul unic de pensii, standardele de cost si altele”, considera consiliera premierului Emil Boc. Ea spune ca alocarea resurselor se face din ce in ce mai corect, reorientate fiind tot mai mult dinspre risipa si consum spre infrastructura, spre plata arieratelor, spre capacitati productive si spre export, atat in mediul privat, cat si in cel public, deopotriva. “Mutatiile structurale bugetare pentru 2011 o probeaza la nivelul masinariei guvernamentale si la buna parte dintre agentii economici”.

Alexa Bradut Ulmanu recomanda un top al celor mai importante carti pe care le-a lecturat in 2010 - carti de non-fictiune, scrise de jurnalisti sau scrise jurnalistic, despre fapte, evenimente, fenomene, personaje, despre subiecte pe care le gasim sau am putea sa le gasim in ziare.

Victor Kapra vorbeste despre Flipboard, un program pentru iPad care are toate sansele sa revolutioneze industrial media. Foarte pe scurt, e un soi de revista sociala personalizabila, orientata spre retele de socializare, bloguri si alte zone de continut cu caracter comunitar (de pilda Twitter, Flickr sau Google Reader).

DealBook.ro scrie ca Romania ramane pe harta investitorilor, aparand ca atractivitate dupa Polonia in zona Europei de Est, iar piata locala de fuziuni si achizitii (M&A) a fost anul trecut de sub 1,5 miliarde de euro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri