Tariq Syed a fost numit in functia de director general al Universal Networks International pentru Europa Centrala pentru a conduce extinderea canalelor pay-TV detinute de NBC Universal in regiune.

Tariq Syed (foto) se alatura echipei UNI de la NBC Universal International unde ocupa functia de vice president business development, conducand fuziunile si achizitiile la nivel international si proiectele strategice ale companiei, inclusiv achizitia companiilor de productie Carnival si Monkey Kingdom.

Syed si-a inceput cariera la British Telecom unde a lucrat in diferite functii, incluzand dezvoltarea financiara si de afaceri. Experienta sa include si functia detinuta in cadrul companiei de telefoanie mobila O2, facand parte si din echipa Telecoms Media and Technology (TMT) Investment Banking, la Bear Stearns, Londra.

Este calificat Chartered Management Accountant si detine o diploma in Matematica de la King’s College, Londra si un MBA de la IESE Business School din Spania.

Numirea sa vine ca urmare a concentrarii canalelor Universal Networks International in cinci brand-uri cheie – Universal Channel, 13th Street Universal, Syfy Universal, Diva Universal si Studio Universal.

Universal Networks International este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizand un continut si productii pentru peste 243 de milioane de telespectatori, din 150 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latina si Asia.

Universal Networks International mai detine Movies 24, Hallmark Channel (versiunea non-americana) si actiuni la canalul pentru copii, KidsCo.
Universal Networks International este parte a NBC Universal, una dintre cele mai mari companii de media si divertisment in dezvoltarea, productia si marketingul divertismentului, stirilor si informatiei pentru o audienta globala. NBC Universal este detinut 80% de General Electric si 20% de Vivendi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cine va conduce posturile tematice ale Antenna Group