“O poveste incalcita” a mai obtinut o dubla nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun cantec original si cel mai bun film de animatie.

Dupa o poveste a fratilor Grimm, “O poveste incalcita” prezinta peripetiile adolescentei Rapunzel intr-o varianta Disney Digital si 3D. Rapita inca de cand era un bebelus din patutul sau, tanara este tinuta captiva intr-un turn de malefica mama Gothel. Inainte ca aceasta sa implineasca varsta majoratului, il intalneste pe Flynn Rider, cel mai cautat si cel mai fermecator talhar din regat.

Forum Film Romania s-a infiintat in anul 2010 si a preluat distributia in cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney.

In afara de Romania, companiile Forum Film coordoneaza distributia peliculelor Disney si in Bulgaria, Ungaria, Polonia si Israel. In Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost inceputa in urma cu aproape 50 de ani. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pietei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe si distributia de filme.