Groupon atrage o runda de finantare record

Business-ul de cupoane si reduceri online Groupon, start-up lansat in urma cu doi ani si care a atins venituri de 500 mil. dolari in 2010, a atras o runda de finantare record din partea investitorilor in valoare de 950 mil. dolari, informeaza New York Times.

Printre numele importante care investesc in Groupon se numara Andreessen Horowitz si Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Afacerea, lansata in urma cu doi ani, are sediul in Chicago si a ajuns rapid in topul celor mai importante companii din domeniul online.

“Au descoperit codul unei formule prin care ofera acces la Internet comerciantilor online. Este un canal de marketing eficient. Este o afacere importanta, intrucat pana acum existau multi comercianti online care nu au putut folosi Internetul ca si vehicul de marketing”, a declarat Marc Andreessen, co-fondatorul Andreessen Horowitz.

Acesta considera Groupon, Facebook, Skype si Zynga — companii in care firma sa investeste – drept “cele mai promitatoare patru companii in era actuala a start-up-urilor online”, comparabile cu Google, Yahoo, eBay si Amazon in urma cu 10 ani.

Printre investitorii care au contribuit la aceasta runda de finantare se mai numara Battery Ventures, Greylock Partners, Maverick Capital, Silver Lake, Technology Crossover Ventures si DST.

Rob Solomon, presedintele Groupon, a declarat ca in prezent exista foarte multe afaceri mici care pot asigura in continuare dezvoltarea rapida a companiei pe care o conduce in zone precum restaurante pana la cabinete de avocatura. In plus, Groupon va asigura acestor afaceri si alte servicii, precum instrumente care sa le ajute in gestionarea relatiei cu consumatorii, aici intrand si posibilitatea de a organiza singure promotii.

Cititi un interviu acordat Wall-Street.ro de catre Cem Tunakan, managerul Groupon Romania


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri