Solistul a achizitionat anul trecut 1,5% din companie prin intermediul firmei de investitii Elevation Partners in schimbul sumei de 195 milioane de dolari. Valoarea totala a actiunilor sale se ridica in prezent la 728 mil. dolari, dupa ce Facebook a fost evaluata in luna ianuarie la 50 mld. dolari.

Facebook a inregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut si venituri de 1,2 miliarde de dolari, potrivit informatiilor furnizate de Goldman Sachs.

Goldman Sachs a trimis recent cereri de peste 100 de pagini clientilor sai pentru a cumpara actiuni Facebook, in valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Mutarea ar putea fi un nou pas catre listarea de bursa a Facebook in 2012, chiar daca nu este nicio garantie ca oficialii retelei de socializare vor alege sa vanda actiunile companiei doar pentru ca li se cere sa dezvaluie datele financiare.

Citeste si:

De asemenea, documentul arata ca in acest an Facebook ar putea ajunge la peste 500 de actionari si ca reteaua ar putea publica rapoarte financiare pana in aprilie 2012.

Facebook a fost fondata intr-un dormitor de la Universitatea Harvard in 2004 si are peste 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial.

Sursa foto: U2.com