Dinu Patriciu vinde reteaua de siteuri Corect. Sorin Rosca Stanescu devine actionar unic

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vandut catre jurnalistul Sorin Rosca Stanescu si sotia acestuia pachetul de 60% dintre actiunile detinute la Virtual Big Bang (VBB), o companie care controleaza mai multe site-uri de stiri, o librarie online si un site de comert electronic.

“Incepand din acest moment, detinem compania in proportie de 100%”, a precizat Sorin Rosca Stanescu, directorul general al VBB.

Virtual Big Bang, compania care detine Corect.com, a fost infiintata in 2010 si pana acum era detinuta in proportie de 60% de Arch Industries Holding BV, restul actiunilor fiind controlate de Ans News SRL, conform datelor de Registrul Comertului.

Arch Industries Holding BV, apartine omului de afaceri Dinu Patriciu, conform Evenimentul Zilei, in timp ce Ans News, este o companie lansata in 2007 si detinuta 100% de catre Steluta Rosca Stanescu, sotia jurnalistului Sorin Rosca Stanescu.

Tranzactia vine la doar trei luni dupa ce platforma Corect a lansat primul proiect, libraria online www.books.corect.com.

“Se creeaza astfel posibilitatea transformarii VBB intr-un holding, in care practic fiecare centru de profit sa devina o societate distincta. Vom putea eficientiza cheltuielile prin realizarea unei infrastructuri unice a serviciilor asigurate tuturor componentelor. In aceste conditii, Virtual Big Bang va putea atrage, pentru fiecare site din platforma integrata si, implicit, pentru fiecare afacere pe internet, parteneri minoritari. Totodata, intentia noastra este ca Virtual Big Bang sa ofere managerilor de proiecte pachete intre 1 si 8% din actiuni, in baza unor criterii de performanta”, a adaugat Stanescu.

Platforma online detine in prezent www.corectnews.com - un site de stiri ce cuprinde sapte ziare online, o librarie online (CorectBooks) care vinde carte exclusiv in format digital si audio, precum si www.corectbazaar.com - o bursa de anunturi prin care se realizeaza schimburi de produse si valori, vanzari, cumparari, bartere si licitatii inversate.

In momentul lansarii celor sapte publicatii online, Dinu Patriciu nu a afirmat cat a investit in proiect, dar conform lui Sorin Rosca Stanescu suma necesara pentru aceasta platforma va ajunge la aproximativ 3 milioane de euro in 2010 si 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri