Fondul de investitii Global Finance vrea sa se extinda in Romania in zonele de anunturi si e-commerce

Fondul regional de private equity Global Finance, care detine participatii in companiile Total Soft, Gecad Technologies si GoldenDeals, intentioneaza sa se extinda in domeniile e-commerce si anunturi online, potrivit lui George Hadjigeorgiou, COO al companiei grecesti XE, parte din Global Finance.

“Ca parte a viziunii noastre de a deveni o companie lider in piete online in Europa de Sud-Est si in nordul Africii, cautam activ sa ne extindem mai mult in Romania, care este una din pietele noastre strategice”, a spus Hadjigeorgiou, pentru wall-street.ro.

Compania greceasca XE, care a fost cumparata de Global Finance in 2008, are trei arii de activitate: anunturi online si offline, e-commerce si cumparaturi colective. In cel de-al treilea domeniu, al cumparaturilor colective, XE a intrat pe piata romaneasca in octombrie 2010 prin lansarea GoldenDeals.ro.

Potrivit managerului grec, extinderea in celelalte doua arii de activitate ar putea avea loc prin lansarea unor proiecte de tip greenfield (asa cum a fost cazul GoldenDeals), prin parteneriate sau achizitii.

In aceasta perioada, compania XE trece printr-un proces de rebranding cu scopul de a repozitiona business-ul de anunturi din offline in online. “Cum viitorul anunturilor este online, in acest moment investim mult pentru a transforma ceea ce era o companie offline intr-o companie online”, explica Hadjigeorgiou. XE este jucatorul numarul unu pe piata anunturilor din Grecia, cu o audienta de 2 milioane de cititori pe luna.

Cu investitii in valoare de mai multe sute de milioane de euro in zece tari din regiune, Global Finance detine participatii in companiile romanesti Total Soft (80%) si Gecad Technologies. In ultimii 15 ani, fondul de investitii a mai detinut actiuni, vandute ulterior, in companiile Axxon Romania, Chipita, Delta, La Fourmi, MobilRom, Neoset, Dialog/Alo, Romcolor, Sicomed si Titan.

Cititi un interviu acordat de George Hadjigeorgiou despre dezvoltarea GoldenDeals.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri