Dosarul a fost depus pe 1 martie, iar termenul de judecata este 17 mai anul acesta.

“Antena TV Group ar avea de incasat o datorie de 2,1 milioane de lei (cu TVA) de la RCS & RDS, suma reprezentand banii pe care RCS&RDS ar fi trebuit sa ii plateasca pentru retransmisia televiziunilor Antena 3 si Euforia TV in perioada ianuarie - iunie 2010”, au afirmat surse din aceasta piata pentru Jurnalul National, cotidian care face parte din Intact, trust detinut de familia Voiculescu din care face parte si Antena TV Grup.

Din trustul Intact mai fac parte branduri media precum Radio ZU, Jurnalul National, Gazeta Sporturilor, Saptamana Financiara si Financiarul.

La finalul lui 2009, RCS&RDS avea 1,6 milioane de abonati de cablu analogic si digital si 1,1 milioane de utilizatori pentru serviciile de televiziune prin satelit, compania fiind principalul furnizor TV pe piata locala.

Citeste si:

RCS&RDS a avut afaceri de 391 milioane de euro si un profit net aproximativ 50 de milioane de euro in 2009, insa de-a lungul anilor a acumulat datorii de sute de milioane de euro.

Potrivit agentiei de rating Moody's, RCS & RDS trebuie sa plateasca sau sa refinanteze in acest an datorii de 175 milioane de dolari catre banci, urmate de alte 375 milioane de dolari in anul 2012.

Compania controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari intentioneaza, potrivit agentiei de rating, sa refinanteze partial datoriile care vor ajunge la maturitate cu banii obtinuti in luna mai a anului trecut dintr-un credit bancar de 100 milioane de dolari.