Primesc cel putin cateva telefoane zilnic de la clienti mei. Iar acestia suna pentru ca au nevoie de capital si nicidecum pentru ca ar vrea sa ma invite la ski sau la petrecerea zilei lor de nastere. Si totusi, unii clienti au dificultati in a intelege ca piata de capital, oriunde in lume, are regulile ei.
Acest articol are rolul de a face putina lumina pentru aceia dintre dvs. care intr-o buna zi vor cocheta cu ideea de a-si lista propria companie la bursa. Listarea la bursa este cunoscuta, in limba engleza, sub termenul de IPO – “Initial Public Offering”.

Atunci cand listezi o companie la bursa audienta ta o constituie mai degraba investitorii institutionali (“institutionals”) si mai putin investitorii individuali (“retail investors”). Cei institutionali conteaza mai mult deoarece vehiculeaza sume importante, pentru ca au mai multa experienta si pentru ca sunt usor de identificat.

Citeste articolul integral pe blogul Jurnal de Investitii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri