Target Capital modifica recomandarea pentru SIF5 si reduce pretul-tinta

Analistii Target Capital modifica recomandarea pentru titlurile SIF Oltenia de la “cumpara” la “mentine” si reduc pretul tinta, de la 1,81 lei (in ianuarie) la 1,76 lei, pentru un orizont de 12 luni.

In ultimele trei luni, actiunile SIF 5 au fluctuat in intervalul 1,333 – 1,54 lei, la BVB. Capitalizarea companiei a crescut in perioada analizata cu 2%.

Compania a incheiat 2010 cu un profit net de 81 mil. lei, in scadere cu 57%, fata de anul anterior. In 2010, SIF5 a continuat procesul de restructurare a portofoliului, prin vanzarea participatiilor la companiile cu rezultate financiare slabe (care nu distribuie dividende si nu prezinta sanse reale de redresare). Astfel, numarul de emitenti din portofoliu a scazut de la 150 la 125 (26 companii au iesit din portofoliu si o companie a intrat - Prodplast Imobiliare).

Cu sumele obtinute din vanzarea pachetelor la cele 26 companii SIF5 si-a consolidat pozitia in companiile ramase in portofoliu.

SIF Oltenia propune acordarea unui dividend brut de 0,075 lei/actiune (randament de 5,1%), in scadere cu 53%, fata de anul trecut.

Target Capital reduce pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni, pentru titlurile SIF5 la 1,76 lei. Pretul tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF, comparativa si alternativa (pornind de la situatia portofoliului la finele lunii februarie).

“Cu toate acestea, mentionam doua scenarii alternative cu privire la evolutia titlurilor SIF5 la BVB in perioada urmatoare. Intr-un scenariu preponderent favorabil titlurile SIF5 ar putea creste pana la 2,1 lei, 2,55 lei, respectiv 2,98 lei. Intr-un scenariu preponderent nefavorabil titlurile SIF5 ar putea scadea pana la 1,11 lei, cu etapa intermediara la 1,2 lei”, explica Andrei Radulescu, autorul raportului de analiza.

In acest context, recomandarea pentru titlurile SIF5 este modificata de la cumparare** la mentinere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri