Investitorii care vor sa beneficieze de randamentul dividendelor oferite de companiile de pe Bursa mai au la dispozitie circa trei saptamani pentru a incepe achizitiile. De remarcat ca o companie listata in piata RASDAQ ar putea sa aduca investitorilor cel mai mare castig din acest an.
VAE Apcarom (APC) este pe cale sa fie depasita in clasamentul dividendelor pe 2010 de catre transportatorul de produse petroliere Conpet Ploiesti (COTE), daca cererea Franklin Templeton, de a distrbui alte 70 de milioane de lei din rezervele societatii, va fi aprobata in urmatoarea AGA.

Dividendul cumulat este de 12,1 lei, ceea ce ar insemna un randament de 26,9% pentru jucatorii care au cumparat titluri COTE la inceputul acestei saptamani. Locurile doi si trei din clasament sunt ocupat de VAE Apcarom si Zentiva, ambele cu randamente cifrate in jurul a 20%.

Investitorii care vor sa beneficieze de un dividend oferit de Conpet Ploiesti trebuie sa achizitioneze titluri ale societatii pana la data de referinta anuntata de companie - 16 mai 2011.

BRD si Electromagnetica au cea mai apropiata data post dividend (3 mai), acestea fiind urmate de Argus Constanta si Apcarom - 5 si respectiv 6 mai.

Cel mai mult timp la dispozitie il vor avea jucatorii care mizeaza pe dividendele producatorului de medicamente Biofarm, data limita stabilita in acest caz fiind de 5 septembrie.

Datele post dividend in cazul celor cinci societati de investitii financiare (SIF) sunt cuprinse intre 16 si 20 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri