VAE Apcarom (APC) este pe cale sa fie depasita in clasamentul dividendelor pe 2010 de catre transportatorul de produse petroliere Conpet Ploiesti (COTE), daca cererea Franklin Templeton, de a distrbui alte 70 de milioane de lei din rezervele societatii, va fi aprobata in urmatoarea AGA.

Dividendul cumulat este de 12,1 lei, ceea ce ar insemna un randament de 26,9% pentru jucatorii care au cumparat titluri COTE la inceputul acestei saptamani. Locurile doi si trei din clasament sunt ocupat de VAE Apcarom si Zentiva, ambele cu randamente cifrate in jurul a 20%.

Investitorii care vor sa beneficieze de un dividend oferit de Conpet Ploiesti trebuie sa achizitioneze titluri ale societatii pana la data de referinta anuntata de companie - 16 mai 2011.

Citeste si:

BRD si Electromagnetica au cea mai apropiata data post dividend (3 mai), acestea fiind urmate de Argus Constanta si Apcarom - 5 si respectiv 6 mai.

Cel mai mult timp la dispozitie il vor avea jucatorii care mizeaza pe dividendele producatorului de medicamente Biofarm, data limita stabilita in acest caz fiind de 5 septembrie.

Datele post dividend in cazul celor cinci societati de investitii financiare (SIF) sunt cuprinse intre 16 si 20 mai.