Fondul de investitii american GSV Capital a cumparat la inceputul acestei saptamani titluri Facebook in valoare de aproape 6,6 milioane dolari, informeaza CNN. Pretul platit pentru o singura actiune a fost de 29,28 dolari.

Potrivit SharesPost, o piata secundara prin intermediul careia investitorii pot sa tranzactioneze actiunile companiilor nelistate, Facebook are in total 2,4 miliarde de titluri.

GSV Capital este listat pe Bursa de la New York. Anuntul achizitiei a generat un val de entuziasm, actiunile fondului de investitii crescand cu peste 40% intr-o singura zi. GSV Capital a cumparat 225.000 de titluri Facebook.

Citeste si:

„Facebook este o afacere unica. Investitia in aceasta companie este un bun exemplu al felului in care vrem sa profitam rapid de oportunitatile din piata”, a declarat Michael Moe, CEO-ul fondului.

GSV nu a dezvaluit cum a intrat in posesia actiunilor, insa cele mai probabile variante sunt pietele secundare SharesPost si SecondMarket. Vechii angajati ai Facebook sunt adesea cei care vand actiuni ale retelei de socializare.

Investitorii asteapta listarea Facebook pe bursa americana, eveniment ce ar putea sa aiba loc in 2012. Twitter si Zynga sunt alte companii de tehnologie din „big five” care inca nu sunt listate. LinkedIn a debutat deja in mai, in vreme ce Groupon si-a depus actele pentru listare la inceputul acestei luni.