Cu cat scad chiriile locuintelor pe timp de vara

Pe timpul verii, cand cei mai multi studenti elibereaza apartamentele ocupate pe durata anului universitar, chiriile locuinte scad cu pana la 11% fata de trimestrul anterior, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

Diferentele dintre chiriile apartamentelor din orasele universitare ajung pana la 11% fata de acum trei luni, cea mai mare scadere fiind intalnita in cazul locuintelor cu doua camere din Iasi. Cresteri de pret pe segmentul chiriilor pot aparea, totusi, in ultima decada a lunii august si in septembrie, cand cererea revine, sustin cei de la imobiliare.ro.

In Bucuresti, scaderile chiriilor sunt mai mici fata de celelalte centre universitare din tara, pe de-o parte pentru ca apartamentele inchiriate de studenti nu au o pondere la fel de mare ca in Timisoara sau Cluj-Napoca, iar pe de alta parte, ei nu se grabesc sa elibereze apartamentele la inceputul vacantei, multi lucrand pe timpul verii.

Chiria unei garsoniere in zone precum Drumul Taberei sau Titan porneste de la 150 de euro/luna, iar pentru un apartament cu doua camere, chiria porneste de la 200 de euro/luna in Titan sau Berceni. Studentii pot alege si apartamente cu trei camere pentru 250-280 de euro/luna in aproape orice mare cartier din Capitala, mai se arata in analiza citata.

In Cluj, regiunea cu cea mai vizibila crestere a numarului de oferte de inchiriere, chiria lunara pentru o garsoniera porneste de la 120 de euro in Floresti, o comuna aflata in vecinatatea orasului Cluj-Napoca, sau cartierul Dambul Rotund. Pentru apartamentele cu doua camere, chiriile incep de la 150-180 euro/luna in Manastur sau Floresti, iar cele pentru apartamentele cu trei camere de la 250-280 euro/luna, in Zorilor, Gheorgheni, Marasti si Manastur.

In Timisoara, chiriile au scazut pe timpul verii cu pana la 4,5%. In zona Complexului Studentesc, pretul cerut pentru inchirierea unei garsoniere mobilate, „in stare buna”, porneste de la 100 de euro/luna, portivit portalului imobiliar. In acelasi timp, pentru un apartament cu doua camere, chiria pleaca de la 170-180 de euro/luna in Lipovei, Dacia sau la Centrul Bancar, iar pentru un apartament cu trei camere, de la 250 de euro/luna in majoritatea zonelor din oras.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri