La finalizarea tranzactiei, asteptata in luna septembrie, Argo va deveni cel mai mare proprietar si operator de parcuri de retail din Romania. Britanicii il vor detrona pe omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, proprietarul proiectelor Iulius Mall. Dascalu urmeaza sa inaugureze la sfarsitul acestui an sau cel tarziu la inceputul anului viitor proiectul mix Palas Iasi, deschidere ce-i va readuce titlul pierdut acum.

“ERA Shopping Park Oradea si ERA Shopping Park Iasi vin sa completeze portofoliul nostru in concordanta cu misiunea asumata de a deveni, in Romania si regiunile apropiate, principalul dezvoltator, proprietar si operator de parcuri de retail si centre comerciale”, a declarat Christopher Shonn, reprezentantul fondului in Romania si director executiv al diviziei ARGO Capital Management Property.

Din portofoliul fondului de investii Argo mai fac parte parcurile comerciale Shopping City Sibiu si Shopping City Suceava.

Argo a cumparat parcul din Sibiu in 2006, acesta fiind extins in 2007 si in 2008, pana la o suprafata inchiriabila de 79 .130 mp. Valoarea proprietatii din Sibiu a fost stabilita la 30 septembrie 2010 la 76,5 milioane de euro, pentru prima faza a proiectului, si la 34,5 milioane de euro, pentru faza a doua, ambele in usoara scadere fata de 2009.

Parcul Suceava Shopping City, totalizand 50.000 metri patrati, a fost evaluat la 59,7 milioane de euro, in comparatie cu 59,8 milioane de euro, in martie 2010.

Noua achizitie, proiectul ERA Shopping Park Oradea, dezvoltat de compania Omilos Group in afara orasului, ocupa o suprafata totala de 180.168 mp si a necesitat o investitie de 80 milioane de euro. La randul sau, ERA Shopping Park Iasi, are o valoare de piata de 83,7 milioane de euro, potrivit rapoartelor de evaluare realizate de consultantul Colliers International.

Citeste si:

Ce chiriasi au centrele comerciale din portfofoliul Argo:

Shopping City Sibiu: Real, Carrefour, Baumax , Media Galaxy, Benetton, Lee Cooper, Adidas, Levi’s, Kenvelo, New Yorker, Deichmann, Takko Fashion si Hervis Sport.

Suceava Shopping City: Carrefour, Mobexpert, Media Galaxy si Baumax.

ERA Shopping Park Oradea: Carrefour, Bricostore si Altex Megastore. In viitor vor fi adaugate un magazin Mobexpert, Cinema City si alte 70 de magazine in mall-ul care va fi deschis in toamna acestui an.

ERA Shopping Park Iasi: Carrefour, Praktiker, Mobexpert si Altex.