Banca Comerciala Carpatica (BCC) va acorda, incepand cu 9 septembrie, credite intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) prin programul guvernamental Mihail Kogalniceanu, care sprijina acest sector prin garantarea unei parti importante din imprumut si subventionarea a maxim 70% din rata dobanzii.

Potrivit bancii, avantajele principale pe care le prezinta acest program constau in subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care IMM-ul doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii va acoperi maximum 80% din valoarea creditului accesat, garantia nedepasind insa 100.000 de lei.

Pentru linia de credit Kogalniceanu, oferita prin intermediul Bancii Comerciale Carpatica, IMM-urile vor plati un comision de acordare de maxim 1% din valoarea creditului si o dobanda de 9,1%/an, din care 70% va fi subventionata de stat.

Totodata, banca nu percepe comision de analiza sau de neutilizare pentru aceasta facilitate de credit, finantarea va fi in valoare maxima de 125.000 lei pe an, iar perioada de creditare de maxim 12 luni, cu posibilitatea de prelungire.

"Venim in intampinarea IMM-urilor cu o noua facilitate de creditare, oferind acest produs la costuri accesibile, care poate fi utilizat de catre firme pentru acoperirea unei game largi de cheltuieli, cum ar fi cele privind aprovizionarea, productia, desfacerea marfurilor, cele cu salariile si alte cheltuieli necesare desfasurarii activitatii curente. IMM-urile reprezinta o parte deosebit de importanta a economiei si, daca reusim sa le impulsionam activitatea, ne vor aduce beneficii tuturor", a declarat George Ciobanasu, director general adjunct al bancii .

Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara infiintata in anul 1999, are capital social majoritar romanesc, iar actiunile sunt listate in prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Scoala de bani, lectia 6:finantarea antreprenorilor la inceput de drum