Analistii Erste Group nu sunt foarte optimisti cu privire la evolutia pietelor de capital in luna septembrie. Ei spun ca o parte din burse ar putea sa sa treaca printr-o noua “recesiune temporara”.

Raport Erste luna septembrie

“Cresterile se tempereaza intr-un mod clar. Germania a publicat rezultate macroeconomice slabe in T2, in vreme ce PIB-ul regiunii a fost in scadere, cu exceptia Poloniei. Inclinam sa credem ca bursele au inglobat in preturi un trend serios negativ, care ar putea sa impinga anumite piete spre o recesiune temporara”, se mentioneaza intr-un raport al Erste.

Analistii bancii austriece considera insa ca evaluarile actiunilor din Europa Centrala si de Est (ECE) raman destul de atractive. Bursele din Romania si Polonia ofera cel mai mare potential de crestere, companiile maghiare sunt evaluate la un nivel apropiat de realitate, in vreme ce Turcia si Republica Ceha au un potential redus de crestere.

“Chiar si asa insa, nu mizam puternic pe un scenariu de crestere si ramanem mai degraba concentrati pe actiunile defensive. Indicatorii majori de masurare a sentimentului investitorilor sunt in cadere, existand riscul ca evolutia acestora sa se reflecte si in economia reala”, spun analistii Erste Group.

Acestia recomanda evitarea investitiilor in sectorul bancar, cu toate ca acestea au avut un trimestru doi bun. Raiffeisen Bank este principala alegere facuta de analistii Erste, urmata de OTP, PKO Bank Polski si BRD.

De remarcat faptul ca actiunile producatorului roman de lactate Albalact (ALBZ) se afla pe primele locuri intr-un top al recomandarilor facute de Erste. Potrivit bancii austriece, titlurile ALBZ au un potential de crestere de 72,6%. Analistii bancii austriece au recomandare de "buy" pe actiunile Albalact si un pret tinta de 0,3 lei/unitate (comparativ cu 0,197 lei/unitate ultimul pret inregistrat in piata).

Si actiunile Petrom au recomandarea de "buy", cu un potential de crestere de 49,3%.

Sursa imagine:
Leonieke Aalders / Flickr
Sursa tabel: Erste Group
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri