Tranzactia saptamanii: Fondatorul IKEA a cumparat 2 ha de teren langa Pasajul Basarab

Compania Interprime Properties, controlata de Ingvar Kamprad, fondatorul retailerului de mobilier IKEa, a cumparat un teren de 2 hectare in zona Pasajului Basarab, in apropiere de hipermarketul Carrefour Orhideea, si are in plan dezvoltarea unui proiect de birouri.

Interprime Properties, parte a grupului Inter IKEA, a cumparat un teren de 2 ha in zona Pasajului Basarab, aceasta fiind a doua tranzactie pe piata romaneasca, dupa cumpararea terenului fostei fabrici Timpuri Noi, in vara anului trecut, a anuntat divizia de terenuri din cadrul companiei Colliers International, care a intermediat tranzactia.

Noua achizitie din zona Pasajului Basarab era folosita anterior de Baduc pentru facilitati de vanzare a materialelor de constructii, compania fiind unul dintre cei mai mari comercianti de materiale de constructii si instalatii din Romania. Miliardarul suedez Ingvar Kamprad are in plan sa dezvolte aici un proiect de birouri.

“Aceasta tranzactie confirma potentialul zonei pe segmentul de birouri, datorat noului pasaj care faciliteaza accesul spre Piata Victoriei si zona de nord. Terenul este amplasat chiar la mijlocul pasajului si are acces direct prin rampa care coboara pe Calea Plevnei”, explica Mihai Bogza, associate director in cadrul diviziei de terenuri al Colliers International.

Interprime Properties a cumparat anul trecut platforma Timpuri Noi, de pe Splaiul Unirii, cu o suprafata de 51.000 de metri patrati, pentru care a platit 34,6 milioane de euro. Recent, suedezii au anuntat ca vor finaliza pana la sfarsitul anului procesul de alegere a firmei de arhitectura pentru proiectul imobiliar ce va fi dezvoltat in aceasta zona.

Grupul suedez IKEA, controlat de miliardarul Ingvar Kamprad, detine un singur magazin in Romania, in parcul de retail Baneasa. Unitatea a raportat in intervalul 1 septembrie 2010-31 august 2011 vanzari de 84,5 milioane de euro (361,8 milioane de lei), in timp ce numarul vizitatorilor a crescut, magazinul primind peste 2,8 milioane de persoane.

In martie 2010, grupul suedez IKEA a intrat direct pe piata de retail romaneasca dupa achizitia drepturilor de operare si a francizei magazinului din Bucuresti. Franciza IKEA pe piata locala era operata de firma Moaro Trading. Grupul are 301 magazine in 37 de tari, din care 268 operate direct si restul de 33 prin francize locale.

Sursa foto:
dreamstime.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri