Pentru investitorii de retail, care au sume mici disponibile pentru a face tranzactii cu actiuni, comisioanele pot ajunge si la 3%. Solutia pentru investitorii aflati in cautarea celor mai mici comisioane ramane insa tranzactionarea prin intermediul platformelor online, fara ajutorul brokerilor.

In lista nu au fost incluse firmele de brokeraj care nu au raspuns solicitarii wall-street.ro sau care nu ofera nicio informatie despre comisioane pe propriul website.

In general, majoritatea brokerilor urmeaza o grila standard de comisioane in functie de rulajul lunar realizat de catre clienti. Exista insa si exceptii cu firme de brokeraj care ofera comisioane reduse pentru tranzactiile cu anumite actiuni, precum cele ale Fondului Proprietatea sau Erste Bank.

De asemenea, mai multe firme de brokeraj au oferte special destinate speculatorilor, cu o serie de comisioane si taxe reduse pentru schimburile intraday.

Ofertele din tabelul de mai jos reprezinta comisioanele percepute pentru tranzactiile cu actiuni realizate pe BVB. Pe langa acestea, o parte din firme percep abonamente lunare a caror valoare este cuprinsa in general intre 25 si 50 lei.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
CORONAVIRUS Filipine devine prima ţară din lume care închide bursa
Setari Cookie-uri