Presedintele SUA, Barack Obama, a implinit weekendul trecut trei ani de cand a fost instalat in functie. Desi criticii spun despre acesta ca a fost unul dintre presedintii cei mai potrivnici mediului de afaceri din istoria Statelor Unite, o privire mai atenta la evolutia Bursei de la New York arata contrariul. Cum sunt insa vazuti de piata ceilalti candidati la alegerile prezidentiale americane din acest an?
Potrivit unei analize realizata de firma de investitii Bespoke Investment Group, indicele Dow Jones a urcat cu aproximativ 60% din 2009 si pana in prezent, transformandu-l pe Obama intr-unul dintre cei cinci presedinti ai SUA care au intalnit cresteri de peste 50% in primii trei ani din mandat.

In mod ironic, desi republicanii sunt considerati mai favorabili pentru mediul de afaceri si bursa de actiuni, dintre cei cinci presedinti mentionati mai sus, doar doi (Coolidge si Eisenhower) sunt republicani, ceilalti trei (Roosevelt, Clinton, Obama) fiind democrati.

Bespoke a realizat si un sondaj intrebandu-si cititorii care dintre cei trei posibili candidati la prezidentialele din acest an ar fi mai buni pentru bursa.

Partidul Republican nu si-a nominalizat inca un candidat pentru alegeri, asa ca in sondaj au fost inclusi principalii doi competitori aflati in cursa pentru nominalizare - Mitt Romney si Newt Gingrich.

Romney a fost ales de 43% dintre cititori, in vreme ce Barack Obama a strans 38% din voturi.

Urmatoarele alegeri prezidentiale din SUA vor avea loc pe data de 6 noiembrie 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri