Timpul este un lux pe care moneda europeana nu si-l permite. Summit-ul Uniunii Europene de joi se anunta o noua dezamagire in cazul in care nu se aduc schimari radicale, iar cum problemele din regiune se intensifica, oficialii statelor UE sunt somati sa se grabeasca. Prin urmare, aceasta saptamana este cruciala pentru viitorul regiunii si al monedei europene, considera analistii Admiral Markets.
Al patrulea Summit din 2012 si al zecelea in ultimii doi ani, are potentialul de a influenta decisiv pietele financiare pentru umatoarele saptamani sau chiar luni.

„Indiferent de ce se intampla, impactul va fi considerabil: pozitiv pentru Euro in cazul in care liderii europeni prezinta un plan concret, detaliat si credibil, respectiv unul negativ daca vor fi adoptate decizii similare celor convenite in reuniunile anterioare”, se arata intr-o analiza.

Este putin probabil ca Europa sa faca un pas decisiv spre o uniune fiscala, dar ar putea incerca sa convinga ca schimbarile majore cerute vor urma si fondurile sunt pregatite pentru a preveni un default sau un atac speculativ asupra Spaniei si Italiei, apreciaza analistii pe piata financiara internationala. Potrivit unui studiu efectuat de Admiral Markets, in aceasta situatie moneda europeana ar putea castiga timp pana la finalul lunii si s-ar putea bucura de o revenire spre 1.27-1.28 fata de dolar, pentru a fi vandut ulterior.

Potrivit analistilor Admiral Markets, un scenariu in acest sens este putin probabil, iar daca in cadrul Summit-ului nu se vor aduce solutii concrete, Euro ar putea atinge nivelul de 1.21 fata de Dolar pana la finalul lunii, adica ½ din valorile extreme: 0.82, respectiv 1.60 si chiar paritatea in 2013.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri