Safety Broker impreuna cu firma de private equity BAC Romania au lansat un magazin online de asigurari, goya.ro, dezvoltat pe parcursul a trei luni, si care a presupus o investitie totala de peste 600.000 de euro.
"Obiectivul nostru este ca goya.ro sa devina liderul pietei de asigurari online in 1-2 ani. Investitia pe care am facut-o acum vine sa reconfirme potentialul pietei de asigurari online din Romania, estimata la circa 45 milioane de euro", declara Viorel Vasile, managing partner al Safety Broker.

"Am decis sa ne implicam in proiect, datorita potentialului semnificativ de crestere al pietei de asigurari online din Romania pe termen lung. In momentul de fata, mai putin de 3% din asigurarile non-life sunt incheiate prin canalul online, ceea ce reprezinta unul dintre cele mai joase niveluri de penetrare a distributiei de asigurari online din Europa", spune Arin Ion – partner, BAC Romania.

Platforma online permite vizitatorilor sa incheie online asigurari auto, RCA si Casco, de locuinta, viata, sanatate si de calatorie in strainatate.

Recent, si SRBA Broker de asigurare a lansat pentru piata de asigurari din Romania platforma musai-rca.ro. Site-ul "simplifica si urgenteaza procesul de cumparare a politei RCA. In cazul platii cu cardul, polita se genereaza automat si poate fi printata de catre cumparator pe loc", potrivit brokerului.

"In urma unei analizei portofoliului SRBA Broker de peste 100.000 clienti, s-a constat ca aproximativ 70 la suta din detinatorii de masini utilizeaza internetul ca mediu de comunicare, rezultind un potential de piata in plina crestere".

Prin intermediul platformei musai-rca.ro, SRBA isi propune pentru primul an realizarea unui volum de vinzari de 2,4 milioane de euro, ceea ce reprezinta 10 la suta din piata de asigurari online, potrivit propriilor estimari.

“Emiterea online a politelor RCA ofera de departe avantajul analizei comparative a preturilor practicate de catre companiile de asigurari, in timp real. Investitia de peste 10.000 euro in aplicatia musai-rca.ro justifica atit nevoia de a fi in pas cu tendintele de dezvoltare ale comertului electronic, cit si dorinta de educare a pietei printr-o comunicare mai relaxata", a declarat Gheorghe Grad, managerul companiei.

SRBA Broker de Asigurare- Reasigurare este una dintre cele mai importante companii de profil din Romania, aflata pe locul 14 in topul primelor noua luni, cu o valoare a primelor intermediate de peste 30 milioane de lei si cu o puternica retea de dezvoltare teritoriala.

La randul sau, compania Safety Broker a intermediat in primele 9 luni din 2012 prime de asigurare de circa 23,5 milioane euro, cu aproximativ 50% mai mult decât în perioada corespondent a anului precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri