Un sondaj al Federatiei Nationale a Retailerilor din SUA arata ca fiecare american urmeaza sa cheltuiasca anul acesta 130,9 dolari pe cadouri de Valentine’s Day.
Acelasi sondaj releva ca barbatii cheltuiesc 175 de dolari pentru daruri de Ziua Indragostitilor, dublu fata de cei 88 de dolari alocati de catre femei.

Mai bine de jumatate (51%) dintre cei intervievati spun ca vor cumpara bomboane, pe care in total vor fi cheltuiti 1,6 mld. dolari, in vreme ce o treime (36,6%) vor darui flori in valoare de 1.9 mld. dolari. Altii vor achiziona bijuterii (19,7%) de 4,4 mld. dolari, in vreme ce putin peste 15% dintre respondenti au declarat ca vor cumpara haine cu o valoare totala estimata la 1,6 mld. dolari.

De notat si faptul ca peste un sfert dintre americani au de gand sa cumpere cadourile de la magazine online, fata de 19,3% - procentul inregistrat in 2012.

In final, sondajul mai releva si o statistica ce poate parea ciudata: 2 din 5 americani au de gand sa cumpere cadouri si pentru animalele de casa de Valentine’s Day.

Ce parere aveti despre datele de mai sus? Aveti un buget stabilit pentru Ziua Indragostitilor de anul acesta?

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri