Casa de brokeraj Equity Invest devenit market maker pe piata extrabursiera de CFD-uri (contracte pentru diferenta), fiind prima companie romaneasca lansata pe acest segment.
"Un formator pe piata extrabursiera de CFD-uri indeplineste toate functiunile, de la preluarea ordinelor de la clienti, la depozitarea fondurilor acestora in conturi independente si executarea ordinelor. Casele de brokeraj romanesti care ofera la tranzactionare CFD-uri sunt companii intermediare, care indeplinesc o serie de functiuni in piata, mai putin executarea ordinelor, aceasta functie fiind preluata de partenerii lor externi”, spune, intr-un comunicat de presa Catalin Busa, director general Equity Invest.

Equity Invest este autorizata sa itnermedieze tranzactii si pe Bursa de Valori Bucuresti. Dupa primele doua luni ale anului firma ocupa locul 33 din 48 in topul brokerilor, in functie de tranzactiile intermediate.

Pentru a putea actiona ca formator pe piata extrabursiera de CFD-uri, o casa de brokeraj trebuie sa poata executa ordinele, fapt care presupune indeplinirea unor criterii, intre care existenta unui capital propriu de minim 730.000 Euro.

Ordinele clientilor Equity Invest pe CFD-uri sunt executate automat, neexistand dealing desk nici uman si nici virtual.

„Preturile instrumentelor din platforma de tranzactionare utilizata de Equity Invest (EQ Trader 5) sunt preturi furnizate direct de catre bursele pe care se tranzactioneaza activele-suport. Equity Invest nu intervine sub nici o forma asupra acestor preturi, acestea putand fi comparate si verificate de catre oricare dintre clienti”, a precizat Busa.

In acest moment, platforma EQ Trader 5 ofera la tranzactionare principalele piete internationale. Ultima bursa oferita la tranzactionare de catre Equity Invest este cea ruseasca, RTS, deocamdata la nivel de indici bursieri, iar in curand cu cele mai lichide actiuni de pe aceasta piata.

Prin intermediul platformei Meta Trader 5, clientii SSIF Equity Invest pot realiza tranzactii cu contracte de diferenta (CFD) avand ca activ suport perechi valutare, actiuni, indici bursieri si marfuri. Tranzactiile se realizeaza in marje care merg pana la 1:200 pentru perechile valutare; pentru marfuri, actiuni si indici bursieri, marja este de 1:40. Suma minima pentru deschiderea unui cont pentru tranzactionarea prin EQ Trader 5 este de 500 Euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri