Ordonanta de urgenta privind taxarea veniturilor sub forma de bonusuri sau salarii compensatorii este neclara, iar din forma in care este scrisa in prezent prevederea se aplica tututor angajatilor care isi termina contractul, spune Ioan Dumitrascu, partener PeliFilip, in cadrul conferintei HR 2.0, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Lugera, PeliFilip, BestJobs si Signal Iduna.

“Aceasta ordonanta de urgenta este un subiect care ne-a stresat continuu in ultima perioada. Din declaratiile publice reiese ca este o disprepanta intre premier si ministerul de finante, avand in vedere ca este scrisa intr-un mod in care prevederile s-ar aplica tuturor, nu doar angajatilor de la stat, mai exact celor de la ASF, asa cum a fost enuntat initial”, a explicat Dumitrascu.

Dumitrascu adauga, insa, ca ordonanta are o sansa sa fie modificata prin legea de aplicare care se discuta acum.

Revenind la chestiunea de fond, Dumitrascu spune ca sunt mai multe neclaritati in aceeasi prevedere. Pe de o parte nu este clar ce inseamna salarii sau indemnizatii la incetarea contractului, este inclusa spre exemplu si indemnizatia de neconcurenta sau banii pe care ii pui in acordul de incetare. Apoi, neclar este si ce inseamna functie de conducere. “Noi avem in plan sa scriem o scrisoare catre Finante pentru lamurirea acestor neclaritati”, mai spune avocatul PeliFilip.

Dumitrascu a mentionat ca firma la care lucreaza a demarat un proces de documentare pee aceasta chestiune si au sesizat ca exista un trend sa impozitezi salariile compensatorii, la nivel european, dar doar de la anumite niveluri in sus. “La noi din pacate nu exista asa ceva in norma respectiva. Prin norma de aplicare sper sa se rezolve si prevederile sa fie aplicate doar la autoritatile publice”, a mai spus Dumitrascu.

Sursa foto: Fotografiiprofesionale.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri