Cursul de schimb a scazut sub 4,44 lei/euro in prima ora a sedintei interbancare de miercuri, intr-o piata unde unele ordine de vanzare de euro au decuplat leul de evolutia monedelor statelor din regiune, iar volumele de tranzactionare au fost in crestere.
La deschiderea sedintei, euro a fost cotat la 4,4400 - 4,4420 lei, respectiv cu 0,3 - 0,45 bani sub nivelurile de marti din jurul orei 16:30, de 4,4430 - 4,4465 lei/euro, noteaza Mediafax.

Ulterior, unele ordine de vanzare de euro au dus cursul pana la 4,4345 - 4,4355 lei/euro. La scurt timp dupa ora 10:00, euro era cotat pe piata interbancara la 4,4370 - 4,4380 lei, respectiv cu 0,6 - 0,85 bani sub inchiderea de marti.

Astfel, leul este in crestere cu aproape 0,2% in raport cu euro, evolutia fiind contara celor inregistrate de zlot si forint, care sunt in scadere cu cate 0,2% fata de moneda europeana.

"S-ar parea ca aprecierea leului este determinata de un flow comercial, pentru ca miscarea leului este contrara celor inregistate de zlot si forint, dar si pentru ca volumele de tranzactionare sunt bune, undeva intre cele consemnate pe forint si zlot. Ramane de vazut ce se va intampla dupa ce se termina acest flow", a afirmat un dealer.

Dealerii au spus inca din a doua parte a sedintei de marti ca un flow comercial a temperat deprecierea leului, cand moneda nationala a scazut cu aproape 0,4% in raport cu euro, in timp ce zlotul si forintul au coborat cu 0,6% si, respectiv, cu 1%.

Corectiile de pe pietele financiare au fost determinate marti de amplificarea temerilor investitorilor in asteptarea reactiei Washingtonului si a statelor aliate la situatia din Siria.

Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat marti cu 1,14 bani, la 4,4402 lei/euro. In sedinta precendenta, rata de referinta a scazut la 4,4288 lei/euro si a atins cel mai redus nivel din ultimele aproape doua saptamani.

Leul s-a depreciat marti mai vizibil in raport cu dolarul american, cursul de referinta urcand cu 1,76 bani, la 3,3286 lei/dolar, de la nivelul de luni, de 3,3110 lei/dolar. In sedinta de luni, rata de schimb a fost la minimul ultimelor aproape patru saptamani.

Totodata, cotatia leu/franc elvetian a crescut cu 2,48 bani, de la 3,5864 lei/franc la 3,6112 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile afisate miercuri de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi sunt de 3,25% - 3,75% pe an, fata de 3,15% - 3,65% pe an in ziua precedenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri