Octombrie 2008 a fost prima luna in care semnele marii recesiuni globale s-au aratat si in tara noastra. De atunci, economia si puterea de cumparare au stagnat, iar somajul si restantele la credite au crescut, scrie Adevarul.

In octombrie 2008, criza din SUA atinsese deja proportii globale, dar in Romania abia se aratau primele semne de recesiune. Incepea trimestrul al IV-lea, primul pe scadere dupa mai multe perioade de cresteri spectaculoase, iar ceea ce a urmat a insemnat o criza severa care in timp s-a cronicizat.

„Adevarul“ va propune o scurta retrospectiva a celor cinci ani parcursi de Romania din octombrie 2008 pana in prezent, pe baza datelor relevate in statisticile oficiale si a opiniilor exprimate de economisti. FURTUNA PESTE OCEAN, OPTIMISM IN ROMANIA Intelepciunea populara spune ca actuala criza mondiala s-a declansat in ziua de 15 septembrie 2008, insa aceasta si-a facut prezenta, peste Ocean, inca din 2006, cand piata imobiliara americana dadea semne de spargere a unei bule ce atinsese proportii colosale. In anul urmator, 2007, lumea a vazut cum creditele numite generic „subprime“, acordate celor care nu si le permiteau, au inceput sa erodeze bilanturile bancilor si institutiilor de credit care le-au generat.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri