Wall-Street.ro va invita sa urmariti IN DIRECT evenimentul de prezentare catre investitorii de retail a Ofertei Publice Initiale de vanzare de actiuni a companiei AdePlast Ploiesti care se desfasoara in perioada 2-15 octombrie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Adeplast este lider de piata in domeniul materialelor de constructii pentru izolatii si finisaje, fiind practic cel mai important producator roman de materiale de constructii cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman, pe care functioneaza 9 fabrici complet automatizate de mortare uscate, polistiren si vopsea.

“Compania AdePlast s-a remarcat in ultimii cinci ani printr-o evolutie spectaculoasa, intr-un domeniu puternic afectat de criza. Din 2008, de cand am inceput practic devoltarea industriala intensiva, la AdePlast nu s-a simtit criza. In 2009 am stagnat, in 2010 am crescut cu 12%, iar in 2011 cu 11,7%. Dupa toti acesti ani am ajuns sa avem in 2012 o crestere record de aproape 30%, la o cifra de afaceri de peste 184 milioane de lei si mai mult de o dublare a profitului la peste 14 milioane lei. Chiar si in 2013, un an extrem de dificil pentru sectorul constructiilor, vom reusi sa avem o evolutie foarte buna, avand in vedere ca la 9 luni am inregistrat o crestere de aproximativ 37%”, declar Marcel Barbut, CEO AdePlast.

De ce as cumpara actiuni AdePlast?

Listarea AdePlast este primul IPO al unei companii private din ultimii cinci ani. Inainte de a raspunde la intrebarea „De as cumpara actiuni AdePlast?” trebuie spus ca intr-un domeniu puternic afectat de criza economico-financiara, Adeplast a ramas o companie profitabila cu rate importante de crestere.

Citeste si:
Actionarii Holde Agri Invest aproba listarea pe piata AeRO
Actionarii Holde Agri Invest...

Adeplast in cifre:

• marja EBITDA medie de 19,1% pentru perioada 2010-2012 si 18,5% in anul 2012 (calculata ca EBITDA/venituri totale)
• rata medie profitului net de 8,4% in anul 2012 (calculata ca profit net/venituri totale)
• rata de crestere a veniturilor totale 27,9% in 2012 fata de 2011
• rata de crestere a profiturilor nete de 165,4% in 2012 fata de 2011
• rata de crestere a profiturilor nete de 65,4% in semestrul I 2013 fata de semstrul I 2012

Oferta Adeplast este prima oferta publica din Romania in care toate subscrierile sunt revocabile, oferta fiind urmata de un plan de stabilizare a pretului, prin care emitentul poate achizitiona actiuni proprii in cazul in care pretul acestora scade sub pretul de alocare in oferta. Oferta Adeplast va fi insotita de drepturi de alocare, care vor fi tranzactionate la bursa pana la momentul listarii propriu-zise a actiunilor, pentru a acorda investitorilor cat mai curand posibilitatea lichidizarii investitie. Aceasta oferta se distribuie prin toata reteaua Bancii Comerciale Romane, cea mai mare banca din Romania, prin Intercapital Invest si prin orice broker care semneaza un angajament de distributie a fertei. Oferta va fi distribuita si prin internet de catre Intercapital Invest si de catre orice broker care semneaza un angjament de distributie a ofertei. Pentru investitorii de retail se va oferi un discount din pretul de alocare.

Actionarul majoritar si CEO Adeplast si-a luat angajamentul de a nu vinde actiuni si a nu initia nicio majorare de capital pe o perioada de sase luni de la aprobarea prospectului.

Citeste si:
Florin Citu promite listarea CEC si Hidroelectrica pe bursa in 2020
Citu promite listarea CEC pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani vor pune pe masa companiile de pe bursa in 2020