GarantiBank a lansat pe piata romaneasca in parteneriat cu firma suedeza Seamless aplicatia SEQR ce permite plata cu telefoanele mobile de tip smartphone la comercianti prin intermediul scanarii unui cod QR. Banca va incerca sa isi promoveze sistemul de plata comerciantilor, bazandu-se pe reducerile de costuri pe care acestea le fac in comparatie cu sistemul clasic de plata cu cardul.

O noua solutie de plata cu telefonul mobil intra pe piata: GarantiBank si Seamless au lansat SEQR

Banca promite ca noua solutie de plata le permite comerciantilor sa isi reduca la jumatate costurile de tranzactionare comparativ cu alte metode de plata, "ceea ce se traduce in profitabilitate crescuta inca din prima zi".

Mai mult, pentru un comerciant introducerea codurilor de QR la casa nu presupune nicio investitie financiara, intrucat nu necesita instalarea de hardware, precum in cazul POS-urilor pentru plata cu cardul.

"SEQR se integreaza in softul de vanzare al comerciantului si este suficient ca acesta sa afiseze codul QR la casa de marcat, pentru a putea fi scanat de catre clienti", au aratat reprezentantii celor doua companii.

Banca mizeaza pe 5.000 de utilizatori pana la sfarsitul anului, insa nu a vrut sa faca estimari cu privire la impactul acestei tehnologii in urmatorii ani.

„Prin SEQR, cei 300.000 clienti de retail ai bancii noastre, dar si clientii potentiali, isi pot conecta conturile curente la aplicatie si isi pot face cumparaturile simplu, rapid si sigur folosind doar telefonul mobil”, a spus Fatih Arpas, director Canale Alternative de Distribuție & IT in cadrul GarantiBank

Teoretic, comerciantii ar putea deveni interesati sa adopte noul sistem atat pentru costurile mai mici in comparatie cu platile obisnuite cu cardul, fie ele si contactless, dar si pentru ca ofera o modalitate de a trimite oferte personalizate clientilor in urma interactiunii pe care au avut-o prin intermediul SEQR.

Prin intermediul aplicatiei, clientii GarantiBank pot efectua de pe telefonul mobil si transferuri de bani catre alti clienti ai bancii, dar banca nu a precizat comisionul in cazul transferului de bani.

Deocamdata, banca nu a implementat si posibilitatea unor transferuri de bani din strainatate in cazul clientilor SEQR de la alte subsidiare Garanti.

In prezent, se poate plati cu SEQR in Bucuresti, la Subway Upground, in retelele de magazine Bata si For Family, precum si in locatiile HoReCa Bierhaus 67 si Ave Hotel. Solutia este in curs de implementare la nivel national in retelele magazinelor Nike, Collective, Folli Follie, Converse, .kix, Calvin Klein Jeans, Star Place si Arsis, precum si la ceainaria Tabiet si cafeneaua Antipa.Garanti promote ca SEQR va fi disponibila si in alte locatii si orase in parteneriat cu comercianti din diverse domenii. Puteti verifica lista actualizata de magazine pe www.seqr.com.

Aplicatia SEQR este disponibila gratuit pentru iPhone si Android, pe App Store si Google Play. Aplicatia conecteaza contul clientului GarantiBank cu casa de marcat sau cu platforma online de plata a comerciantilor prin intermediul unui cod QR.

Cum functioneaza SEQR?

1. Clientul scaneaza codul QR afisat la casa de marcat sau pe site-ul de cumparaturi online

2. Apoi clientul aproba tranzactia introducand codul PIN, diferit de cel al cardului sau al telefonului mobil. Codul PIN este setat in momentul instalarii aplicatiei SEQE.

3. Tranzactia este efectuata odata cu introducerea PIN-ului. Clientul poate vizualiza chitanta pe telefonul mobil. Toate chitantele si istoricul platilor sunt salvate digital pe telefonul mobil.

Citeste mai multe despre solutia SEQR lansata de GarantiBank si Seamless in documentul atasat.

Poti afla mai multe despre SEQR la conferinta Banking 2.0 organizata de wall-street.ro in 29 octombrie. Descopera cu ce alte produse inovatoare vor sa ne surprinda bancile si ce tehnologii utilizeaza acestea pentru a creste interactiunea cu clientii si pentru a-si imbunatati performantele. Te poti inscrie GRATUIT aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri