Grupul de companii MIR a finalizat in luna noiembrie o investitie de 1,7 milioane EUR intr-o fabrica de panouri fotovoltaice in Arad, dezvoltata prin Rominex Industrial.

Linia de productie si testare a panourilor fotovoltaice este echipata cu cea mai performanta tehnologie de la ora actuala, avand o capacitate de productie de 60 MW/an, echipata cu tehnologie “Spire Solar®”, fabricata in SUA.

Astfel, Rominex Industrial livreaza o gama de panouri fotovoltaice de inalta eficienta, gama „MST®MirSolarTech”, fabricand centrale fotovoltaice pentru cladiri rezidentiale, cu puteri instalate intre 5 – 15 kW, in variante on-grid si off-grid, pentru cladiri cu functiuni comerciale (consumatori industriali, ferme, unitati de cazare), cu puteri instalate intre 15- 50 kW, precum si parcuri solare “la cheie”, cu o putere instalata de peste 1 MW.

grup mir“Decizia de a investi in industria fotovoltaica a fost adoptata in baza unei analize orientata catre segmente neacoperite de ceilalti producatori, respectiv piata proiectelor mici si mijlocii. Majoritatea investitorilor urmaresc proiecte mari, cu puteri instalate de peste 1 MW. In ceea ce ne priveste, consideram ca am identificat un potential important de dezvoltare in doua sectoare: sectorul rezidential si cel al intreprinderilor mici si mijlocii. Pentru a fi competitivi, am investit peste 1,7 milioane EUR intr-o linie tehnologica de ultima generatie, produsa si livrata de Spire Solar®, dar si intr-o linie de certificare a eficientei panourilor produse, bazata pe un simulator de clasa AAA, astfel incat sa putem garanta o calitate superioara a panourilor solare de inalta eficienta, produse sub marca MST” a declarat Florin Dumitrescu, Vice-Presedinte Grup MIR.

Printre serviciile oferite de Rominex Industrial se numara servicii de testare si determinare a eficientei modulelor livrate de alti producatori, cu ajutorul unui “Spi-Sun Simulator”, clasa AAA, servicii de management si dezvoltare de proiecte termice precum si furnizare de echipamente pentru minerit si energie termica in domeniul constructiilor.

Rominex Industrial ofera o garantie de 12 ani pentru panourile produse, durata de viata a acestora fiind de 25 ani.

Compania Rominex Industrial a fost infiintata in 2009 si inca de la inceputul activitatii sale a furnizat servicii profesioniste prin intermediul personalului calificat, asistenta pentru clienti si excelenta in afaceri pentru toti partenerii sai.

Grupul de companii MIR reuneste investitii in domeniul hotelier si al restaurantelor, in imobiliare, constructii civile si proiecte de energie durabila.

DATE DE CONTACT:

Rominex Industrial
Timisoara, Calea Aradului, nr. 8, etaj 1
Tel: +40-256-225-346; +40-758-258-273
Fax: +40-256-288-796
e-mail: rominexindustrial@grupmir.ro
mst@grupmir.ro

Grup MIR
Timisoara, Calea Aradului, nr. 8, etaj 1
Tel: +40-256-225-346
Fax: +40-256-288-796
e-mail: office@grupmir.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri