Cotatiile monedei nationale au ramas usor peste 4,47 lei/euro in prima parte a sesiunii, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a apublicat un curs de referinta de 4,4749 lei/euro, reprezentand cel mai ridicat nivel de dupa 18 septembrie.

La data mentionata, cursul a fost de 4,4751 lei/euro. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4643 lei/euro. Rata de referinta leu/dolar a urcat de asemenea, cu 1,24 bani, la 3,2549 unitati.

In acelasi timp, cursul leu/franc elvetian a crescut de la 3,6552 lei/franc la 3,6609 lei/franc si a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni si jumatate. O paritate mai mare decat cea de miercuri a fost afisata de banca centrala in data de 21 iunie, cand francul a fost cotat la 3,6853 lei.
Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cotatiile monedei nationale au deschis la 4,47 lei/euro si au urcat treptat spre 4,4750 lei/euro in prima parte a zilei, intr-o piata calma, spun dealerii. Leul s-a depreciat inca de marti, cotatiile urcand la 4,47 lei/euro, pe fondul mai multor ordine comerciale de cumparare de euro.

"Luand in calcul faptul ca leul a avut cea mai slaba evolutie din ultimele saptamani in regiune (cu zlotul si forintul intarindu-se intre timp), am putea lega aceasta depreciere a leului si de faptul ca recent criticile internationale legate de modificarile codului penal au ajuns in presa externa. Tot din sfera politica, semnele de blocaj la nivelul aliantei de guvernamant sunt mai clare ca niciodata" arata un raport ING Bank transmis miercuri dimineata, citat de Mediafax.

Citeste si:
Curs valutar BNR astazi, 2 octombrie: pierderi pe linie pentru leu
Curs valutar BNR astazi, 2...

Dobanzile afisate miercuri de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au ramas reduse, de 0,73 - 1,23% pe an. Randamentele la o saptamana se plasau la 1,05 - 1,55%, peste nivelul de marti, de 0,97 - 1,47% pe an. Dobanzile sunt in continuare mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, aflata la 4% pe an, minim istoric. Totodata, dobanzile practicate de bancile comerciale sunt foarte aproape de dobanda la facilitatea de depozit practicata de BNR, de 1% pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 18 octombrie: leul creste usor fata de euro
Setari Cookie-uri