Bank Leumi si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat o noua conventie in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii aprobat prin OUG nr. 92/2013, prin care Banca a primit un plafon de garantii de 65,7 milioane lei.

Astfel, Bank Leumi va putea acorda IMM-urilor credite de 131,4 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru. Sunt eligibile in Program doar IMM-urile cu o vechime de cel putin 3 ani de la infiintare, care nu se afla in dificultate financiara, nu figureaza cu incidente majore cu cecuri si bilete la ordin in ultimele 12 luni in baza de date a Centralei Incidentelor de Plati (CIP) si nu au litigii cu Ministerul Finantelor Publice.

In cadrul Programului, IMM-urile pot obtine un credit de pana la 5 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru, pe o perioada de maxim 1 an, cu posibilitatea prelungirii pentru inca 1 an. Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM pana la cel mult 50% din valoarea creditului. Costurile totale percepute de Banca sunt ROBOR 3 luni plus o marja fixa de 3,50% pe an. Nu se percep comisioane de neutilizare sau de rambursare anticipata. In plus, IMM-urile vor mai plati comisionul catre Fond si taxele de evaluare si inscriere a garantiilor.

"Politica bancii este aceea de a sprijini activitatea IMM-urilor. De aceea am optat sa intram in acest Program. Colaborarea Bancii cu FNGCIMM dateaza inca din 2003. Prin semnarea acestei Conventii, confirmam inca o data atentia si importanta cu care tratam afacerile si nevoile clientilor nostri tinta", a declarat Dragos Alexandru, directorul diviziei comercial a Bank Leumi.

Bank Leumi Romania este filiala locala a Bank Leumi le-Israel, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel. In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006, avand o retea de 21 de unitati in cele mai importante orase si se concentreaza asupra segmentului firmelor de talie mica si medie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri