In viitorul apropiat, stiinta ar putea avea puterea de a controla exact modul in care va ajunge sa arate un copil la maturitate. Probabil ca cercetatorii au deja aceasta capacitate, insa exista multe legi in vigoare care impiedica aceste experimente sa devina o realitate.

Sa presupunem totusi ca traim intr-un viitor in care toti cei care isi doresc un copil sunt inseminati artificial. Dar, inainte de a fi creat fatul, potentialii parinti vor avea posibilitatea de a accesa un program online de unde pot cumpara anumite gene umane pe care sa le aplice viitorului copil. Ar fi ca precum in jocul de societate Sims, arata Daily Infographic.

Ar exista, astfel, niste optiuni genetice, de baza, pe care toata lumea ar avea permisiunea de a le alege, insa cei cu mai multe resurse ar putea apela si la aspecte de corporalitate si personalitate considerate de lux pentru copilul inseminat artificial, in schimbul unor sume de bani deloc neglijabile.

Discrepanta de clasa dintre bogati si saraci care ar exista in aceasta situatie ipotetica ar fi uimitoare! Populatia saraca ar fi intr-o stare perpetua de mediocritate genetica si in cele din urma sub medie, din cauza standardelor in crestere in cazul celor bogati. Populatia bogata ar dispune de clone ale "oamenilor" din infograficul de mai jos, de exemplu. O gramada de indivizi de tip Frankenstein.

Reprezinta aceasta un viitor bun pentru omenire? Nu, dar ar fi poate un film grozav. In inforgraficul de mai jos sunt prezentate cele mai scumpe parti ale corpului uman asigurate vreodata, ce ar putea ajunge optiunile genetice de maine. De obicei, cei implicati in activitati sportive sau artistice au tendinta de a-si asigura anumite parti ale corpului, care indirect le-au adus si celebritatea.

Astfel, piata de asigurari constituie o atractie pentru celebritati, care si-au incheiat, de-a lungul timpului, polite cu sume asigurate de ordinul milioanelor de dolari, lire sterline sau euro. Unele vedete detin "active uimitoare", astfel ca au decis sa isi asigure anumite parti ale corpului.

De exemplu, picioarele lui Cristiano Ronaldo valoreaza 144 milioane de dolari (88 mil. de lire sterline), zambetul Juliei Roberts a fost asigurat pentru 30 de milioane de dolari (18,3 mil. lire sterline), in timp ce Mariah Carey si-a asigurat picioarele pentru un miliard de dolari (600 de mil. lire sterline). De cele mai multe ori insa politele sunt incheiate de parteneri de publicitate si sponsori.

Sursa infografic: Daily Infographic

Sursa foto: Dr. Macro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri