Persoanele care s-au inscris in programul Prima Casa si au solicitat garantii de la Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vor putea sa urmareasca incepand de miercuri stadiul aprobarii garantarii prin intermediul paginii de internet a Fondului.

"Pe pagina FNGCIMM a fost creat un link catre o aplicatie prin care fiecare beneficiar poate urmari situatia dosarului sau in procedura de aprobare a garantiei pentru credit. Se consemneaza, astfel, momentul in care dosarul este transmis de la banca creditoare catre FNGCIMM, momentul in care este preluat si intra in lucru, aprobarea sau respingerea acestuia, precum si momentul in care contractul semnat este transmis bancii", se arata intr-un comunicat al Fondului. Concret, pe pagina Fondului, in sectiunea "Prima casa", clientii trebuie sa acceseze link-ul "Stare solicitare" care deschide pagina aplicatiei de consultare pentru beneficiarii solicitarilor de garantare Prima Casa, informeaza Mediafax.

Clientul trebuie sa introduca in formular banca la care a depus solicitarea de credit pentru Prima Casa, numele, prenumele, data nasterii titularului de credit, tipul imobilului si judetul in care se afla imobilul ce urmeaza a fi achizitionat. "Prin aceasta aplicatie, FNGCIMM va transmite informatiile respective rapid si transparent. Nu in ultimul rand, se va imbunatati relatia cu bancile partenere ale FNGCIMM in programul «Prima casa»", se mentioneaza in comunicat.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.

Garantia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

Citeste si:
"Prima Casa" devine "O casa, o familie". Ce se schimba la program
Senatul a adoptat proiectul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Cum vrea FinTech-ul moldovenesc Fagura sa atace Romania